Vanaf 9 maart te zien

Nieuw op Netflix: The Andy Warhol Diaries

Bekijk hier alvast de trailer

Leestijd: < 1 min

Ryan Murphy (bekend van American Horror Story, Glee, Pose en nog veel meer) heeft voor Netflix een documentaireserie gemaakt over het leven van Andy Warhol, de gezichtsbepalende Pop Art-kunstenaar. Hij maakte hierbij gebruik van Warhols eigen (video-)dagboeken. Bekijk hier de trailer van The Andy Warhol Diaries.

Vanaf 9 maart is de zesdelige documentairereeks The Andy Warhol Diaries te zien op Netflix. De serie is geproduceerd door Ryan Murphy en geregisseerd door Andrew Rossi en beslaat het hele leven van de kunstenaar. In het openbaar was Warhol larger than life, maar privé erg terughoudend over zijn persoonlijke leven. In de serie zullen veel videofragmenten worden getoond die Warhol van zichzelf heeft opgenomen.

John Waters en Rob Lowe

Hij begon daarmee nadat hij in 1968 werd neergeschoten. Vanaf dat moment legde hij zijn leven en zijn gevoelens vast op film en op papier. Murphy en Rossi citeren gretig uit deze beelden, die zijn aangevuld met archiefmateriaal en interviews met uiteenlopende personen, variërend van de excentrieke regisseur John Waters tot acteur Rob Lowe.

Op 9 maart is The Andy Warhol Diaries hier te vinden op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS