Bekijk de trailer

Nieuw op Netflix: Queen, over een Poolse dragqueen en haar zieke dochter

Sylwester keert terug naar Parijs om nier te doneren

Leestijd: < 1 min

In de nieuwe, vierdelige serie Queen is te zien hoe kleermaker en dragqueen Sylwester vanuit Parijs terugkeert naar Polen om haar zieke dochter te helpen. En passant komt zij op het idee om het mijnstadje te redden waar hij is geboren. Nu op Netflix, bekijk hier de trailer.

Sylwester, een gepensioneerde kleermaker die nu schittert als dragqueen, verliet Polen vijftig jaar geleden en woont sindsdien in Parijs. Op een dag krijgt hij een brief waarin hem wordt gevraagd een nier te doneren aan zijn zieke dochter, jaren geleden heeft achtergelaten en daarna nooit meer heeft gezien.

Toneelproductie

Met tegenzin begint hij aan een reis terug naar zijn vaderland, naar de mijnstad waarvan hij heeft gezworen er nooit meer terug te keren. De reis neemt een onverwachte wending en dwingt Sylwester het verleden onder ogen te zien. Hij besluit zijn artistieke vaardigheden te gebruiken om een toneelproductie op te zetten en zo het kleine kolenmijnstadje te redden.

Het is een verhaal van verlossing, tweede kansen en liefde die alle verschillen overwint. Queen is nu te zien op Netflix, bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS