Bekijk de trailer

Nieuw op Netflix: Is It Cake?

Queer Eye’s Karamo Brown zit in de jury

Leestijd: < 1 min

In Nederland hadden we Showcolade, waarbij BN’ers in bijvoorbeeld een deurklink moesten bijten om erachter te komen of iets echt was of van chocola gemaakt. Op Netflix is vanaf komende vrijdag iets soortgelijks te zien, maar dan met taart: Is It Cake?. Queer Eye’s Karamo Brown zit in de jury. Bekijk hier de trailer.

Nederlandse kijkers konden er geen chocola van maken: presentatrice Edsilia Rombley die in Showcolade BN’ers hun tanden liet stukbijten om te zien of iets van chocola was of toch niet. Het concept was gebaseerd op een Japans format, maar hier kon het programma maar weinig kijkers bekoren.

Creaties van taart

Toch is het gegeven best grappig: kun je iets, gemaakt van voedsel, er zo realistisch uit laten zien dat mensen denken dat het echt is? Op Netflix gaat vrijdag de realitycompetitie Is It Cake van start. Hierin gaan ervaren patissiers aan de slag met beslag en maken ze de waanzinnigste creaties van… taart!

Dergelijke competities komen voort uit zogeheten memes die populair zijn op YouTube en TikTok. Dus wie weet scoort Is It Cake wel megagoed op Netflix…

Is it cake
Kandidaat Andrew Fuller en presentator Mike Day

Een van de kandidaten is Andrew Fuller, die met zijn Sugar Freakshow een bijzonder Instagram-account in handen heeft. De buitenissig gekapte meesterbakker uit het Amerikaanse Des Moines maakt allerlei horrorachtige eetbare creaties van taartbeslag, zoals bijvoorbeeld een hamburger waar hersenen uitpuilen, een hart met een mond vol tanden, een pizza met een menselijk gezicht (en haar!) meer van dat gruwelijks. Binnenkort opent hij bovendien een bakstudio in Des Moines, ook onder de naam Sugar Freakshow.

Queer Eye

Naast opvallende kandidaten zijn er ook bekende juryleden. Zo duikt Karamo Brown van Queer Eye op als gastjurylid in een van de afleveringen. Bekijk hier de trailer van Is It Cake, dat vanaf 18 maart te zien is op Netflix.

Coverbeeld:  Loni Love, Bobby Moynihan en jurylid Karamo Brown

Powered by Labrador CMS