Nieuw op Netflix: DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Acteur Evan Peters zet een gruwelijk enge Jeffrey Dahmer neer in de nieuwe Netflix-serie van Ryan Murphy. Hij portretteert de seriemoordenaar vanuit het gezichtspunt van zijn slachtoffers: jonge mannen die hij oppikte in gay clubs. Bekijk hier de trailer van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Ryan Murphy schreeft het script van de tiendelige serie DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Dahmer was een homoseksuele seriemoordenaar die tussen 1978 en. 1991 tenminste vijftien mannen van het leven heeft beroofd. Hij nam ze mee naar huis, drogeerde ze daar en vermoordde ze vervolgens, om lichaamsdelen in zijn huis te bewaren. Ook was er sprake van kannibalisme en necrofilie.

Waargebeurd verhaal

Het waargebeurde verhaal begint in aflevering één in 1991, dus je weet eigenlijk meteen hoe het afloopt. Evan Peters, een van de vaste acteurs waar Murphy mee werkt, zet een gruwelijk enge Dahmer neer. Hij speelde eerder al seriemoordenaars die echt hebben bestaan in afleveringen van American Horror Story. Kennelijk wilden Murphy en Peters een daarvan eens verder uitdiepen.

Die eerste aflevering laat tergen traag zien hoe Dahmer te werk ging en als kijker word je direct opgeslokt door de gruwelijke verhalen die aan het einde boven water komen. 

Falend systeem

In volgende afleveringen is te zien hoe het kon dat de seriemoordenaar al die jaren zijn gang kon gaan terwijl er genoeg sporen naar hem leidden. De serie gaat dus niet alleen over Dahmer, maar vooral ook over het falende politie- en overheidssysteem in de VS.

DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is nu te zien op Netflix. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS