Nieuw: ‘Gewoon Homo’, de podcast van acteurs Barry Beijer en Danny Houtkooper

Leestijd: < 1 min

Barry Beijer (37) en Danny Houtkooper (36), twee beste vrienden en allebei werkzaam in het theatervak, lanceren de podcast ‘Gewoon Homo’. In zeven afleveringen bespreken ze verschillende onderwerpen zoals coming-out, anti-homogeweld, de rol die uiterlijk speelt, het geloof, hiv en de liefde. 

Het zijn onderwerpen die, anno 2020, nog steeds van groot belang zijn. De podcast laat horen dat het leven nadat je uit de kast bent misschien lastig is, maar vooral ook wat het kan brengen wanneer je eindelijk gewoon jezelf bent. 

Niet anders, maar gewoon
Barry Beijer: “Je wordt tegenwoordig als homoseksueel nog steeds gezien als ‘anders’, terwijl wij ‘gewoon’ homo zijn. Toch blijven er factoren in ons leven waardoor wij ons niet ‘gewoon’ voelen. We vonden het een goed moment om het daar eens over te hebben.” 

Danny Houtkooper: “Nadat je uit de kast bent gekomen komt er nog een heel leven waarbij het soms fijn is om een handleiding te hebben. In deze podcast bespreken we met elkaar waar we tegenaan lopen, waar dat vandaan komt en hoe het ons leven beïnvloedt. Het is geen podcast geworden over hoe het is om dansend tijdens de Canal Parade, in een string, ‘Ich bin wie du’ te zingen. Het gaat wél over hoe het is om ‘gewoon’ homo te zijn.”

Over Barry en Danny
Barry Beijer was onlangs te zien als Zazu in Disney’s The Lion King. Ook speelde hij in theaterproducties als Jersey Boys, Klaas Vaak, The Little Mermaid en Soldaat van Oranje. Op televisie was hij te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden en in verschillende (online) commercials. Hij leent zijn stem aan diverse animatieseries en is tevens werkzaam als vertaler. 

Danny Houtkooper was te zien in verschillende musicalproducties in Nederland en België, waaronder Annie, Fiddler on The Roof, De Tweeling, Hij Gelooft in Mij en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tevens was hij te zien in de tv-serie Jabaloe van Studio 100 en is zijn stem veelvuldig te horen in series als Draken, Shadowhunters, BeyBlade Burst, Once, The Expanding Universe of Ashley Garcia en Ruimtekuikens in de Ruimte.

Luisteren naar ‘Gewoon Homo’
‘Gewoon Homo’ is vanaf 14 juni elke week te horen op Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts. Voor meer informatie kun je terecht op de Instagram-pagina @GewoonHomoDePodcast. Eerdere afleveringen zijn hier te beluisteren.

Powered by Labrador CMS