Nieuw: Equals, een docuserie over historische LHBTQ-personen

Leestijd: < 1 min

Love, Simon-acteur Keiynan Lonsdale en Cheyenne Jackson (bekend van American Horror Story) zijn samen met andere acteurs gevraagd om gestalte te geven aan een reeks personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de LHBTQ-geschiedenis. De documentaireserie heet Equals en is te zien op HBO Max.

In de afleveringen van Equals komen mensen voor het voetlicht die op de een of andere manier een rol hebben gespeeld in de strijd om gelijke rechten voor de LHBTQ-gemeenschap. De serie gaat in oktober van start op HBO Max, het is nog niet bekend of de serie ook te zien zal zijn in Nederland.

Dale Jennings
Cheyenne Jackson zal te zien zijn als Dale Jennings, schrijver van toneelstukken en activist. Jennings was een van de oprichters van de Mattachine Society aan het begin van de jaren vijftig, een van de eerste homobelangenorganisaties in de Verenigde Staten. Nadat hij werd gearresteerd op grond van seksueel afwijkend gedrag, vocht hij dit aan in de rechtbank, wat leidde tot een historische mijlpaal voor de LHBTQ-beweging. Jennings was tevens medeoprichter van One Magazine, het eerste pro-gay magazine in de VS..

JM
Sarah Gilbert (bekend van Roseanne en The Conners) speelt JM, een anonieme lezeres van The Ladder. Ze geeft hiermee een gezicht aan lesbiennes die in de jaren vijftig een dubbelleven moesten leiden omdat ze anders hun werk, vrienden en familie kwijt zouden raken. The Ladder is een tijdschrift waarin ze elkaar boodschappen en berichten stuurden.

Lorraine Hannsberry
Samira Wiley (Orange Is The New Black) is te zien als Lorraine Hannsberry, de eerste zwarte schrijfster die zelf ook te zien was op Broadway. Ze schreef onder een keur aan pseudoniemen over haar homoseksualiteit, terwijl ze zelf in de kast zat tot aan haar dood: ze stierf op haar 34e aan de gevolgen van kanker. Ze schreef het bekende toneelstuk A Raisin in the Sun en maakte zich sterk voor burgerrechten.

Bayard Rustin
Tot slot noemen we Keiynan Lonsdale, die in de huid kruipt van Bayard Rustin. Hij streed voor gelijkheid en was adviseur van Dr. Martin Luther King Jr., en een van de grondleggers van de Mars in Washington.

Een overzicht van alle geportretteerde LHBTQ-iconen vind je bij Attitude. En wil je HBO Max in Nederland kijken? Lees dan hier in een (nog best ingewikkelde) handleiding hoe je dat voor elkaar krijgt.

Powered by Labrador CMS