Nieuw boek: Papa’s 2 Be – Hoe twee mannen papa’s worden

Aart en Sjors kregen hun zoontje met een draagmoeder

Leestijd: < 1 min

Aart en Sjors wonen in Utrecht en hebben een zoontje, dat ze hebben mogen krijgen dankzij de hulp van een Nederlandse draagmoeder. Ze hebben hun ervaringen beschreven in een boek, dat onlangs is verschenen: Papa’s 2 Be – Hoe twee mannen papa’s worden.

Onlangs is het boek Papa’s 2 Be – Hoe twee mannen papa’s worden uitgebracht door Aart van der Haven en Sjors Veenendaal. Ze zijn vaders van hun zoontje Tom, die is geboren dankzij de hulp van een draagmoeder.

Avonturen en obstakels

Met het opschrijven van hun persoonlijke ervaringen tijdens hun jarenlange zoektocht om vaders te worden is dit boek ontstaan. Het gaat over de avonturen en obstakels die de twee mannen hebben doorgemaakt om hun gezin te vormen.

“We hebben het boek Papa’s 2 Be geschreven omdat er in Nederland weinig boeken zijn over draagmoederschap. We willen proberen duidelijk te maken waar je tegenaan kunt lopen als je op mannen valt en een diepgewortelde kinderwens hebt. Wat voor impact dat op je leven kan hebben en wat erbij komt kijken”, aldus Aart en Sjors.

Draagmoederschap

Aart en Sjors merken dat het aantal wensouders groeit die hun kinderwens willen invullen dankzij de hulp van een draagmoeder. Tegelijkertijd zien ze ook een toename van vrouwen die graag een kindje willen dragen voor een ander. 

Omdat er geen goede wetgeving is, er weinig informatie beschikbaar is er weinig ervaringsverhalen bestaan rondom draagmoederschap, besloten ze om alle hindernissen die zij als mannenstel hebben overwonnen om hun gezin te kunnen vormen op te schrijven. 

Hun persoonlijke ervaringsverhaal geeft inzicht in waar je allemaal tegenaan kunt lopen in dit vaak onzekere traject.
Het boek biedt wensouders, draagmoeders en hun omgeving inzicht, inspiratie, steun en hoop. Dat hebben Aart en Sjors gemist in hun proces.

Over Aart en Sjors

Aart van der Haven (1984) is bestuurslid bij Stichting Zwanger voor een Ander – De Nederlandse Stichting voor Draagmoederschap. Hij heeft een prentenboek De papa’s van Teddy gemaakt om zoontje Tom uit te kunnen leggen wat zijn ontstaansverhaal is.

Sjors Veenendaal (1987) is bestuurslid bij Stichting Meer dan Gewenst – De Nederlandse Stichting voor regenbooggezinnen. Daarnaast heeft hij zijn eigen praktijk Studio Kinderwens waarin hij wensouders en draagmoeders begeleidt bij draagmoederschap en werkt bij een vruchtbaarheidskliniek.

Het boek is te koop via de website van Studio Kinderwens.

Coverbeeld: Sjors (links), Tom en Aart

Powered by Labrador CMS