Nieuw bij Spuiten en Slikken: seksuele voorlichting voor queer jongens in AR

Probeer het uit op je telefoon

Leestijd: < 1 min

Seksuele voorlichting met behulp van augmented reality, dat kenden we nog niet. Het Nachtkastje, onderdeel van Spuiten en Slikken, gebruikt die techniek, waarbij queer jongens zelf kunnen kiezen wat ze willen leren en vanuit welk perspectief ze willen meekijken.

Het Nachtkastje is de naam van een onderdeel van Spuiten en Slikken waarbij alles draait om seksuele voorlichting. Het gaat om inclusievere voorlichting dan tot dusver gangbaar was en is uitgevoerd in een techniek die jonge jongens/meisjes/personen dagelijks gebruiken op Instagram, Snapchat en Tiktok: AR.

Probeer het uit op je telefoon

Het Nachtkastje is te gebruiken in de eigen (veilige) slaapkamer. De makers zijn inmiddels bij de h van de letters lhbti, later zullen ook de andere letters verder worden verkend. Probeer het uit op je telefoon via www.npo3.nl/nachtkastje. Onder anderen Jurre Geluk en Stijn de Vries hebben de teksten ingesproken.

Laat weten wat je ervan vindt

Tevens is Het Nachtkastje onderdeel van research van BNNVara / Spuiten en Slikken naar betere voorlichting op de middelbare school. Laat daarom vooral aan de makers weten wat je goed vindt aan Het Nachtkastje, wat beter kan en welke lessen je verder zou willen leren.

Het Nachtkastje
Het Nachtkastje
Powered by Labrador CMS