Netflix-serie op komst over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Leestijd: < 1 min

Ryan Murphy werkt aan een nieuwe tv-serie voor Netflix over Jeffrey Dahmer, de homoseksuele seriemoordenaar die zeventien mannen heeft omgebracht. Evan Peters zal de hoofdrol op zich nemen in Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Ryan Murphy heeft het er maar druk mee. Voor Fox werkt hij aan het tiende seizoen van American Horror Story, dat zich grotendeels afspeelt in het regenboogstadje Provincetown. De ondertitel luidt Double Feature en een groot aantal bekenden uit eerdere seizoenen keert terug: Sarah Paulson, Leslie Grossman, Billie Lourd, Adina Porter, Lily Rabe, Agnelica Ross, Finn Wittrock, Frances Conroy en Evan Peters. Nieuw in de cast is Macauly Culkin.

Seriemoordenaar

Onlangs werd bekend dat Murphy opnieuw het leven gaat verfilmen van een seriemoordenaar. Eerder deed hij dat in American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, waarin Darren Criss was te zien als Andrew Cunanan. Nu komt hij met Monster: The Jeffrey Dahmer Story, waarin Evan Peters (zie foto) de hoofdrol speelt.

Janet Mock, die eerder samenwerkte met Murphy voor Pose, zal enkele afleveringen regisseren. Naast Evan Peters zijn Niecy Nash, Penelope Ann Miller, Richard Jenkins, Shaun Brown en Colin Ford gecast.

Dahmer

Jeffrey Dahmer vermoorde tussen 1978 en 1991 17 jongens en mannen. Zelf overleed hij in 1994 op 34-jarige leeftijd in de gevangenis, nadat hij in elkaar was geslagen door een medegevangen.

Het is niet de eerste keer dat een tv-serie of film is gewijd aan Dahmer. In 2017 verscheen er nog een film genaamd My Friend Dahmer, met Ross Lynch in de rol van het titelpersonage.

Powered by Labrador CMS