Netflix kijktip: Fear Street, een horrorfilm met lesbisch koppel in de hoofdrol

Leestijd: < 1 min

Vrijdag 2 juli gaat het eerste deel van een horrortrilogie in première op Netflix. In Fear Street Part One: 1994 staat een lesbisch koppel centraal, die in dat jaar te maken krijgen met een duistere kracht die ontaardt in een nachtmerrie. Hier de trailer!

In Fear Street is te zien hoe een groep tieners in 1994 te maken krijgt met een duistere kracht, die het stadje Shadyside al meer dan driehonderd jaar in zijn greep houdt en die heeft geleid tot een serie brute moorden.

De volgende slachtoffers

Te zien is hoe de tieners ontdekken welke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden en die allemaal met elkaar verbonden zijn, door verschillende generaties heen. De groep vrienden, met als centrale hoofdpersonages een lesbisch koppel, komt erachter dat zij zomaar de volgende slachtoffers kunnen zijn.

Dit eerste deel van de Fear Street-trilogie speelt zich af in 1994. Seizoen twee gaat terug naar 1978 en het derde seizoen nog verder, namelijk naar 1666. De serie is geregisseerd dor Leigh Janiak en de hoofdpersonages Deena en Samantha worden gespeeld door Kiana Madeira en Olivia Welch. Zij keren beiden terug in de vervolgfilms.

Queer liefdesverhaal

Volgens Janiak is het mooi om een queer liefdesverhaal neer te zetten dat zich afspeelt in de jaren negentig van de vorige eeuw, omdat die er toen nu eenmaal nauwelijks nog waren.  “De wereld zag er heel anders uit, het was toen nog een stuk lastiger om ervoor uit te komen dat je lesbisch bent.”

Het achterliggende verhaal van Fear Street laat zien dat alle personages ‘anders’ zijn. De serie is gebaseerd op de boekenserie van R.L. Stine, waarvan het eerste deel uitkwam in 1989.

Drie premières achter elkaar

Aanstaande vrijdag gaat deel 1 van Fear Street in première op Netflix. Deel twee verschijnt een week later op het platform (9 juli) en op 16 juli is het alweer tijd voor deel drie.

Hier de trailer van de Fear Street-trilogie. 

Powered by Labrador CMS