Bottoms

Nederlandse première van queer comedy hit Bottoms tijdens Leiden International Film Festival

Gratis toegang!

Leestijd: 1 min

Leiden International Film Festival (LIFF) heeft voor haar eerste evenement van 2024 een Nederlandse première binnengehaald. Bottoms (2023, regie Emma Seligman) is op 22 juni voor het eerst in Nederland te zien tijdens de LIFF Summer Special. Gratis bovendien!

Naast Bottoms staan ook tijdloze klassieker In the Mood for Love (1999, regie Wong Kar-wai) en Oscarwinnaar American Fiction (2023, regie Cord Jefferson) op het programma. 

over bottoms

Bottoms is dé wereldwijde queer comedy hit van 2023. In deze film blinken rijzende sterren Ayo Edebiri (The Bear) en Rachel Sennott (Shiva Baby) uit als twee lesbische middelbare scholieren die een ‘female fight club’ oprichten om aandacht te krijgen van de leukste meiden van de school. LIFF is trots om tijdens Pride Month de Nederlandse première te mogen organiseren in haar openluchtbioscoop.

over de summer special

Tijdens de jaarlijkse LIFF Summer Special wordt het Leidse Pieterskerkplein drie zomeravonden op rij omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop. Dit sfeervolle evenement is gratis te bezoeken. De films beginnen rond 22:30, wanneer de zon onder is.

programma

Donderdag 20 juni: In the Mood for Love 
Vrijdag 21 juni: American Fiction 
Zaterdag 22 juni: Bottoms

over leiden international film festival

Leiden International Film Festival werd opgericht in 2006 en beleeft dit jaar alweer zijn negentiende editie. Sinds 2006 is LIFF uitgegroeid tot één van de belangrijkste filmfestivals van Nederland met een programma van meer dan honderd films van over de hele wereld, van arthouse tot mainstream en alles daartussenin. 

Het elfdaagse festival vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 20 oktober.

Powered by Labrador CMS