Let's talk about sex

“Na een coronajaar heb ik de eerste seksreizen alweer gepland”

Felix (24) reist heel Europa door voor fetisjfeesten

Leestijd: < 1 min

Op reis voor seks? Felix* (24) kan niet wachten om na twee jaar weer zijn koffers te pakken. De 24-jarige werkende student vertelt over hoe hij het veilig houdt. 

Seksclubs in Parijs, spannende bioscopen in Londen en een complete Folsom Europe in Berlijn. Honderden mensen reizen jaarlijks Europa door om spannende momenten te beleven. Zo ook de 24-jarige Felix, die al meerdere malen zijn koffers heeft gepakt om eens op een andere plek seks te hebben. 

Folsom Street Fair is de jaarlijkse fetish pride van Berlijn. “Dat is sowieso al vrij seks gerelateerd”, legt Felix uit. “Dus dan komt het er vrij snel van. Daarnaast ga ik ook wel eens naar evenementen in Berlijn zoals Snax.” Snax is net zoals Folsom ook een groot fetish feest waar mannen bij elkaar komen om het leuk te hebben. 

“Ook ben ik op pad gegaan naar Frankrijk, Spanje en België om seksfeesten te bezoeken. De ‘seksreizen’ zijn dan meer omdat het op kink en fetish gericht is, dat in principe in Nederland een vrij kleine en beperkte scene is.”

“Seks komt er vrij snel van”

Voor Felix is vooral de vrijheid die hij op die plekken ervaart belangrijk. “Het voelt daar gewoon groter dan in Nederland. Ik weet van tevoren vaak al waar ik heen ga en waarvoor ik kom. Daarnaast gebeuren er natuurlijk ook altijd spontane dingen buiten de planning om. Je hebt dan op een dag bijvoorbeeld een aantal grote feesten gepland, maar de tijd tussendoor moet ook opgevuld worden. Letterlijk, haha. Dat hoort erbij, over het algemeen heb ik alleen maar goede ervaringen.”

Het is niets nieuws voor de werkende student. “Ik ga al sinds mijn negentiende naar dit soort evenementen. Meestal is er drie keer paar jaar wel iets dat ik leuk vind. Het afgelopen jaar is alles natuurlijk minder geweest, helaas.”

“Ik heb de eerste reisjes al gepland”

Felix vertelt hoe anders het is dan thuis wanneer hij op reis gaat: “De omgeving is anders, maar ook de mensen natuurlijk. Je leert via de seks leuke mensen kennen en in vergelijking met Amsterdam voelt alles net wat dynamischer. Mijn gedrag verandert niet heel erg op reis, wellicht ben ik wat rustiger in Nederland en in het buitenland vrijer.”

Zodra de pandemie voorbij is, gaat hij zeker weer op reis. “De eerste reisjes staan alweer gepland. Grote seks georiënteerde feesten vallen natuurlijk in de categorie om als eerste te sluiten.”

“Ik slik PrEP om mezelf te beschermen tegen hiv. Doorgaans hou ik mezelf ook aan de hygiëneregels tegen hepatitis C. Voor de overige soa gebruik ik weinig bescherming, dat is een risico waarvoor ik kies.” Hij vertelt dat hij niet vaak met een soa thuiskomt. “Minder vaak dan in Amsterdam tenminste.” Felix laat zich iedere drie maanden standaard testen. “En als er tussendoor iets opkomt dat echt heftig is ga ik naar mijn huisarts.”

* De naam Felix is uit privacyoverwegingen gefingeerd. 

Kijk op mantotman.nl hoe jij jezelf het beste beschermt tegen hiv en soa’s, ook als je op reis bent.

Beeld: Hanna Whittle

Man tot Man logo
Man tot Man logo
Powered by Labrador CMS