Muziek voor het weekend: de onderwatervideo van Harry Styles en Steps is blijer dan ooit

Hét overzicht met alle nieuwe muziekvideo's

Leestijd: < 1 min

Gaat Harry Styles steeds meer lijken op Stefano Keizers of zou dat alleen maar door dat vlassige snorretje komen? De Britse zanger en de Nederlandse cabaretier lijken wel broers! Verder is Steps blijer dan ooit in deze moeilijke tijden, is Usher terug van weggeweest en komt Kim Petras met een Halloweenlied. Maar er is meer…

Steps – ‘Something In Your Eyes’

Zijn de vijf van Steps wellicht de geheim gehouden kroost van ABBA? Is er een parallel universum waarin alleen vrolijkheid bestaat? Of misschien wel allebei? Van de nieuwe single van Steps krijg je spontaan stuiterneigingen, zeker als er aan het eind ook nog een hysterische modulatie volgt. Zet op repeat en je dag kan niet meer stuk (en je humeur ook niet).

Icona Pop & Sofi Tukker – ‘Spa’

De schreeuwmeisjes van Icona ‘I Love It’ Pop zijn terug. Ze gaan weer luidkeels te keer op ‘Spa, dat door Sofi Tukker is geproduceerd. Wie is die hairy dude in de video? En waar is die spa eigenlijk? We komen er nú aan!

Blondeau – ‘Attract Me Now’

Pop met blues en jazz als basis, dat is wat Blondeau laat horen op de debuut-EP Attract Me Now. Met de titelsong introduceert hij zijn House of Blondeau: “Ik vind het belangrijk om onderdeel te zijn van een artistieke community. De naam House of Blondeau is geïnspireerd op de queer- en housescene uit New York in de jaren ‘80, waarin mensen hun chosen family opzochten en samen een veilige community creëerden. Dat is iets waar ik als artiest met mijn oprechte uitingen ook naar streef en anderen in hoop te inspireren. Hoe opener je naar jezelf bent, hoe ruimer je blik naar anderen kan zijn.”

Harry Styles – ‘Golden’

Oké, de vergelijking met Stefano Keizers uit de introtekst gaat maar voor een deel op, want Harry Styles heeft sowieso: minder mimiek in zijn gezicht én meer gevoel voor stijl, qua kleding. Let een op het volgende: zijn handschoenen, zijn zwembroek, zijn regenmutsje en tot slot de gekleurde nagellak.

Kim Petras – ‘In The Next Life (Dragula Lip Sync Battle)’

Haar nieuwe single ‘Party Till I Die’ heeft Kim Petras speciaal voor Halloween aan haar album Turn Of The Light toegevoegd. Een video volgt, maar wat er wel al is: een bloederige Dragula Lip Sync Battle. Is dat Chucky van Child’s Play?

H.E.R. – ‘Damage’

R&B-sensatie H.E.R. komt met een lekkere slowjam waarin een verslavend trompetje zit verwerkt. We komen de dames verderop in dit overzicht nog een keer tegen, als ze samenwerken met een van hun grootste idolen. Maar eerst: ‘Damage”.

Marshmello X Imanbek & Usher – ‘Too Much’

Goh, die Usher. Gaat ook alweer meer dan twintig jaar mee en zijn stem klinkt zoetgevooisder dan ooit. Hij heeft al vaker bewezen dat zijn sound lekker gaat op dance, bijvoorbeeld samen met Calvin Harris. ‘Too Much’ is geen ‘Without You’, maar wordt waarschijnlijk net zo’n grote hit.

Faangs – ‘Huh’

Deze Canadese singer-songwriter heet eigenlijk Charlie Storwick. Ze combineert trap en rock en klinkt daardoor futuristisch en ook een beetje donker en ietwat excentriek. Van haar debuutalbum Teeth Out, dat begin volgend jaar uitkomt.

Finneas – ‘Can’t Wait To Be Dead’

Daar is de leuke broer van Billie Eilish weer. Volgens sommigen is zijn stem nogal nondescript, maar wat deert het: in zijn video’s is hij altijd een lust voor het oog en zijn liedjes zitten goed in elkaar. Deze video heeft bovendien een BOODSCHAP.

Told Slant – ‘Whirlpool’

Emo bedroompop uit Brooklyn, altijd leuk. ‘Whirlpool’ is een liedje waar de Kinderen voor Kinderen ‘een droeverig gevoel’ van krijgen, met een stemmige video erbij om het gevoelige plaatje compleet te maken. We roepen het hier vaker, maar als dit miniatuurtje net op gang komt is het alweer afgelopen. Veel te kort!

Rina Sawayama – ‘XS’

Deze week maakte de Britse zangeres Rina Sawayama haar Amerikaanse tv-debuut bij Jimmy Fallon. Haar sound is deels geïnspireerd op de nu metal van rond de eeuwwisseling, Evanescence en R&B. Een wonderlijke combi die verrassend goed uitpakt.

girl in red – ‘rue’

De 21-jarige Marie Ulven komt uit Noorwegen en is bekend onder de naam girl in red (inderdaad, met kleine letters allemaal). Ze wil uitgroeien tot ‘het gay rolmodel dat ze zelf nooit heeft gehad’, komt volgend jaar met haar debuutalbum en dit is haar single ‘rue’, met een dromerig verlichte video.

Rhye – ‘Black Rain’

Achter de naam Rhye gaat de Canadese zanger Mike Milosh schuil. Zijn prachtig meeslepende stem doet nog het meest denken aan die van Sade. De video voor ‘Black Rain’ is simpel: een man met ontbloot bovenlijf improviseert een dans op de lome disco van het lied.

Kiesza – ‘Sensuum Defectui’

Net als Kim Petras kiest Kiesza voor een Halloween-thema voor haar nieuwe video, met klassieke horrorbeelden. ‘Sensuum Defectui’ is Latijn voor ‘gevoel van mislukking’, wat gelukkig niet slaat op het lied zelf: daarop keert Kiesza terug naar haar dance-roots.

Toni Braxton – ‘Gotta Move On’

Ramses Shaffy zong het al: ‘We zullen doorgaan’, net als Marco Borsato die er ook nog even bij moest slikken. Ook Toni Braxton bezingt het thema, en wel op een ingetogen ballad die kleur krijgt als de dames van H.E.R. zich aandienen in het achtergrondkoor. Fijne elektrieken gitaarsolo, ook.

Paloma Faith – ‘Gold’

Kennen jullie Billie Piper nog, die tienerzangeres die later opdook in Secret Diary of a Call Girl? Het gebeurt regelmatig dat Paloma Faith met haar wordt vergeleken en inderdaad, wat lijken de twee op elkaar. Het thema van de video voor ‘Gold’: dansen in een industriële omgeving met excentrieke kleren aan’.

Hot Chip & Jarvis Cocker – ‘Straight To The Morning’

Jarvis Cocker was een van de gezichten van de Britpop-stroming in de jaren negentig. Met zijn band Pulp scoorde hij maatschappijkritische hits als ‘Common People’. Nu is hij te horen op de nieuwe single van Hot Chip, de heren die grossieren in glamoureuze dance. De combinatie werkt prima.

Sam Smith – ‘Kids Again’

Deze fraaie ballad staat op Love Goes, het nieuwe album van Sam Smith dat vandaag is verschenen. Naast veel recente singles meer van dit soort downtempo songs, maar elders wil Sam ook nog weleens flink knallen. Maar op dit rustpunt even niet.

Paris Jackson - 'Let Down'

Tot slot de debuutsingle van Paris Jackson, de dochter van Michael. Waar vaderlief begon met soul en blues en via disco naar funk en rock vertrok, zoekt Paris het in iets wat nog het meest op Avril Lavigne lijkt. Met een video die een gothic verhaal vertelt. 

Powered by Labrador CMS