Muziek voor het weekend: Cher zingt voor een olifant en Britney is back

Nieuwe video's van Todrick Hall, New Order, The Weeknd en meer

Leestijd: < 1 min

Maar dat is leuk: Cher bracht een bezoek aan een olifant en besloot spontaan een lied voor het dier te zingen. Of de olifant vrolijk mee trompetterde? Dat zie je hier. Verder is er nieuwe muziek van Britney Spears, is Todrick Hall in kerstsferen en verwelkomen we Yungblud in de regenboogfamilie. Maar er is meer nieuwe muziek…

The Weeknd & Rosalía – ‘Blinding Lights’

We beginnen met een monsterhit. ‘Blinding Lights’ is en  van de grootste hits van 2020, The Weeknd staat er deze week precies een jaar mee in de Dutch Charts Top 100. Er is nu een nieuwe versie verschenen waarop de Spaanse zangeres Rosalía een mopje meezingt, in zowel het Spaans als Engels.

Todrick Hall – ‘Bells, Bows, Gifts, Trees’

Zanger en danser Todrick Hall is al helemaal in kerstsferen. Hij maakte speciaal voor de feestdagen een nieuwe versie van zijn bekende dance-hit ‘Nails, Hair, Hips, Heels’. In de nieuwe tekst refereert hij aan Mariah Careys ‘All I Want For Christmas is You’. Het is trouwens niet de eerste variatie van Todrick op ‘Nails’, want eerder dit jaar maakte hij al een coronavariant: ‘Mask, Gloves, Soap, Scrubs’. Die video vind je hier.

Cher – ‘A Dream is a Wish Your Heart Makes’

Kavaan was 35 jaar lang de eenzaamste olifant ter wereld. Hij zat vastgeketend in een Pakistaanse dierentuin, waar hij werd geslagen met een spijkerstok. Cher trok het lot van Kavaan aan en vocht voor zijn vrijlating. Nu wordt hij overgebracht naar een reservaat in Cambodja. Vlak voor zijn verhuizing bracht Cher een bezoek aan de olifant. Ze vrolijkte hem op door een lied voor hem te zingen, namelijk de Disney-klassieker ‘A Dream is a Wish Your Heart Makes’ uit de Assepoester-film. Lees hier het tragische verhaal van Kavaan, dat alsnog een happy end heeft gekregen. Om Chers lied te beluisteren, scroll even naar de tweede afbeelding in het onderstaande Instagram-bericht.

Yungblud – ‘Mars’

Enkele weken geleden lieten we je hier kennismaken met Yungblud, een punkjongen die vrolijk rondsprong in een tennisrokje. Dominic Harrison, zoals Yungblud echt heet, vertelde tijdens de Attitude Awards dat hij panseksueel is. Hij deed dat op geheel eigen wijze, tel hier het aantal keren maar eens dat hij ‘fucking’ zegt. “Fuck me, bruv, two years ago, I fucking hated olives, now I love olives!” Hier is z’n nieuwe single, ‘Mars’ getiteld.

Pabllo Vittar – ‘Bandid’

De Braziliaanse Pabllo Vittar twerkt er op los met haar danseressen. Het liedje is nogal nondescript, want weinig melodieus en ietwat generiek geproduceerd. Maar kijk hoe ze onder de zonnebank kruipt met een kurkentrekkerkapsel en je bent alsnog onder de indruk.

Brandy – ‘Say Something’ en ‘Borderline’

Tijdens de Soul Train Awards was Brandy een van de optredende artiesten. Ze zong ‘Say Something’, dat je overigens niet moet verwarren met het de gelijknamige recente hit van Kylie Minogue. En ‘Borderline’ is ook al geen Madonna-cover.

Todd Rundgren – ‘Flappie’

Kenners van psychedelische rock weten dat Todd Rundgren in de jaren zeventig en tachtig een van de grote artiesten was in dit genre. Des te verwonderlijk is het dan ook dat hij nu komt met een rechttoe rechtaan vertaalde cover van… Youp van ’t Hek! Het konijn dat in de pan wordt gehakt heet ook in Rundgrens versie ‘Flappie’, uitgesproken als ‘Floppie’. Overigens is er nog een heel mooi lied over een kerstkonijn dat tragisch aan zijn einde komt, ‘Het Konijntje’ van de Zangeres Zonder Naam. 

Madison McFerrin – ‘Hindight’

Bobby McFerrin staat in het collectieve geheugen gegrift vanwege zijn eindeloos uitgezonden jarentachtig-hit ‘Don’t Worry, Be Happy’. De goede man treedt nog altijd op, met een oeuvre dat veel meer omvat dan deze a capella oorwurm. Zijn dochter Madison timmer ook alweer wat jaartjes aan de weg. De singer-songwriter uit Brooklyn, New York, noemt haar nieuwe single ‘een ode aan Bernie Sanders’.

New Order – ‘Be a Rebel’

Met enkele tussenpozen bestaat het in 1980 opgerichte New Order precies veertig jaar. Dit is de eerste nieuwe track van de Britten in vijf jaar tijd. De video is geregisseerd door de Spaanse NYSU, die al eerder samenwerkte met New Order. Het is een fraai kunstwerkje geworden.

Britney Spears – ‘Swimming in the Stars’

Het is alweer vier jaar geleden dat Britney haar laatste album Glory uitbracht (als je deze niet meerekent). Des te opmerkelijker is het dat ze na al die tijd heeft bedacht dat ‘Swimming in the Stars’ daar nog best aan toegevoegd kan worden. Binnenkort verschijnt een deluxe versie van Glory, en hopelijk komt er ook nog een video voor deze nieuwe single, die Britney zonder enige aankondiging heeft uitgebracht.

Mariah Carey, Ariana Grande & Jennifer Hudson – ‘Oh Santa!’

Op deze trioversie gaat Mariah ouderwets de hoogte in en Ariana doet samen met Jennifer vrolijk mee. Heerlijk toch, hoe Mariah haar jaarlijkse kerstpiek iedere keer opnieuw verder weet uit te melken.

Miley Cyrus – ‘Doll Parts’

Zo zeg, Miley Cyrus gaat tot slot even helemaal uit haar plaat op deze cover van Courtney Love en haar band Hole. Ze gaat lager dan ooit om op volle kracht uit te halen in deze punkrocktrack. Daarbij klinkt ze bijna rauwer dan Courtney zelf, en dat is knap.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS