Muziek op vrijdag: Kylies glitterdisco en de tienerfratsen van Troye

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

Vandaag ging de nieuwe video van Kylies ‘Say Something’ in première en het is een intergalatisch glitterfeest. Troye Sivan doet ook iets met glitters in een badkuip, maar dan iets minder spectaculair. Verder presenteren we je Vincint, in een lekkere draggy lyric video. Maar er is meer…

Troye Sivan – ‘Rager Teenager!’

Zanger Troye Sivan haalt herinneringen op aan zijn wilde tienertijd. Of de tekst autobiografisch is? Dat laat hij heel slim in het midden, al heeft hij het lied opgedragen aan zichzelf. De video is in één take opgenomen en te zien is hoe Troye in een badkuip zit te spelen met een paar glitters. That’s it.

Kylie Minogue – ‘Say Something’

Alleen al de verwijzing naar Studio 54 met Kylie op een enorm paard is de moeite van het kijken waard. Verder heel veel glitters en contouren van dansende figuren die doen denken aan Daft Punk en op een gegeven moment staat Kylie te zwaaien met een laserzwaard. Verder een lekkere rechttoe, rechtaan dancevideo.

Alanis Morissette – ‘Ablaze’

In de jaren negentig scoorde Alanis monsterhits met ‘You Oughta Know’ en ‘Ironic’ (een lied waarin overigens totaal werd voorbij gegaan aan de betekenis van het woord). Ze is door de jaren heen altijd poprock blijven maken en na acht jaar is er weer een nieuw album. In de video van ‘Ablaze’ is te zien hoe de boze nineties-Alanis is veranderd in een tevreden huismoeder.

SG Lewis – ‘Impact’ (Feat. Robyn & Channel Tres)

Helaas is er nog geen video voor ‘Impact’, maar het goede nieuws is dat Zweedse Robyn erop te horen is. ‘Impact’ is een vette dancetrack met disco- en funkinvloeden en na anderhalve minuut is ze er ineens.

Beabadobee – ‘Sorry’

Haar naam doet denken aan wat Karen Walker altijd zingt als ze iets in haar schild voert: “Babadaa diebadaa.” Bea Kristi, zoals deze Londense singer-songwriter echt heet, komt met een ballad die is geschreven tijdens de lockdown.

Deradoorian – ‘Mask Of Yesterday’

Nog iemand met een bijzondere naam. In dit geval is-ie echt, want het is de achternaam van Angel Deradoorian. Haar nieuwe single is een beetje spooky, maar het masker waarover het hier gaat heeft niets met corona te maken.

645AR – ‘Sum Bout You (Feat. FKA Twigs)’

Dat het nog iets weirder kan dan Deradoorian, bewijst 645AR uit de Bronx in New York. De rapper verhoogt steevast zijn stem, wat een bevreemdend effect heeft. En dan de video, waarin FKA Twigs een camgirl speelt in totaal bizarre outfits.

Vincint – ‘Hard 2 Forget’

Van een camgirl gaan we naar een fotoshoot-omgeving, wat dat is waar de lyric video van Vincint zich afspeelt. ‘Hard 2 Forget’ is aanstekelijke dance-pop die zich meteen in je hoofd nestelt. Een heerlijk uit-je-dak-ga-nummer.

Tame Impala – ‘Is It True’

Alsof je een half vergane VHS-videoband afspeelt op een HD-tv, zo ziet de nieuwe video van Tame Impala eruit. Lekker retro dus, en het lied heeft ook al van die eighties vibes.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS