Muziek op Vrijdag: Dolly Parton steelt de show met ‘I Will Always Love You’

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

Brandi Carlisle is in ons land niet zo bekend, maar in de VS een grote ster. Die toch even moest slikken toen Dolly Parton ineens naast haar op het podium stond om een duet met haar te zingen. Het levert mooie beelden op. Er is meer muziek, van Lizzo en Haim.

Dolly Parton & Brandi Carlisle – ‘I Will Always Love You’

Nadat de eerste klanken van de muziek van ‘I Will Always Love You’ zijn begonnen, neemt Dolly Parton even de tijd om Whitney Houston in herinnering te brengen, die er in de jaren negentig een monsterhit mee scoorde. Het duet tussen Dolly en Brandi is een stuk ingetogener. Ze traden samen op tijdens het Newport Folk Festival, zie hier hoe de twee zangeressen helemaal in elkaar opgaan.

Lizzo – ‘Cuz I Love You’, ‘Truth Hurts’ & ‘Juice’

Tijdens een ‘tiny desk concert’ op de Amerikaanse radiozender NPR gaf Lizzo een geweldige live uitvoering ten beste van haar grootste hits. Luister hier hoe ze haar stem bijkans aan flarden scheurt, afgewisseld met een gezellig interview.

Futuretape – ‘Look At Me Now’

Dit Londense duo maakt muziek die stevig is geworteld in de jaren tachtig. Terwijl ze zelf nog piepjong zijn. Ze zeggen te zijn beïnvloed door Madonna en Eurythmics, maar ook door relatieve nieuwkomers als Taylor Swift en Charli XCX. De lyric video is heerlijk retro Microsoft Windows.

Haim – ‘Summer Girl’

Op hun nieuwe single slaan de zusjes Haim een jazzy weg in, compleet met saxofoon. De video, geschoten door Paul Thomas Anderson, is al net zo cool: we zien de sisters telkens een kledingstuk uittrekken, tot ze ineens in een opnamestudio staan. En wie is die broeierige saxofonist?

Angel Olsen – ‘All Mirrors’

Als een moderne Kate Bush staat Angel Olsen sereen te shinen in haar nieuwe ‘All Mirrors’-video. Het is de eerste single van het album My Woman, dat in oktober verschijnt.

Ariana Grande & Social House – ‘Boyfriend’

Daar is ze weer, met wederom zo’n rustig in je oor kruipend liedje dat op het eerste gehoor voortkabbelt maar zich uiteindelijk toch in je geheugen nestelt. Voor je het weet zit je het ongemerkt mee te neuriën. Let ook op de leuke special effects waarmee Ariana haar Social House weet te verleiden.

Tove Lo & Alma – ‘Bad As The Boys’

De queer singer-songwriters Tove Lo en Alma werkten al eens samen op een track van Charli XCX, ‘Out Of My Head’. Nu volgt een duet dat ze zelf omschrijven als een ‘queer heartbreak anthem’. Hij staat op het album Sunshine Kitty van Tove Lo, dat op 20 september verschijnt.

Powered by Labrador CMS