Muziek op Vrijdag: Cher zingt ‘Chiquitita’ in het Spaans en Russell Tovey danst klassiek

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

We beginnen deze week met OG3NE, die wederom een fraaie quarantainemedley heeft gemaakt. Verder zingt Cher een Spaanstalige versie van ABBA’s ‘Chiquitita’ en doet Russell Tovey een dansje op klassieke muziek. Maar er is meer nieuwe muziek om het weekend lekker mee te beginnen.

OG3NE – ‘Heartbreak Medley’

Deze week hebben de OG3NE-zussen een zogeheten ‘Heartbreak Medley’ opgenomen. Ze beginnen hun lied met Toni Braxtons ‘Unbreak My Heart’, gevolgd door ‘Emotions’ van de Bee Gees (en later gecoverd door Destiny’s Child) en Pinks ‘Just Give Me A Reason’. Inmiddels is er ook een Home Isolation Playlist waarin alle quarantainesongs van OG3NE zijn verzameld.

Cher – ‘Chiquitita’

Na haar eerste succesvolle ABBA-coveralbum werkt Cher nu aan deel twee. Daar zal ongetwijfeld deze Spaanstalige versie van ‘Chiquitita’ op komen te staan. Het is mooi, het Spaans van Cher is aandoenlijk knullig. Er was voor vandaag een video aangekondigd, maar daarop moeten we nog even wachten. Dus denk hier zelf even een dansende Cher bij.

ZEE Machine – ‘Stealing Candy’

ZEE Machine is een queer act van singer-songwriter Joe Bissell. Zijn video voor ‘Stealing Candy’ is lekker dystopisch, waarin zijn gezicht is vervangen door een flakkerend scherm. De beelden doen nogal nineties aan, waardoor alles een fijne retro vibe krijgt.

Kim Petras – ‘Malibu’

Hoor dat zomerse gitaartje! ‘Malibu’ kan haast niet anders dan een vrolijk zomernummer zijn, want dat waren de twee vorige ‘Malibu’s van Patricia Paay en Miley Cyrus ook al. Waar Patries ging voor gezellig en Miley voor melancholisch, kiest Kim voor een opgewekt funkgeluid.

Russell Tovey & Fabio D’Andréa – ‘Something Left To Love’

Even een mopje klassiek tussendoor. Want Sherlock-acteur Russell Tovey heeft een dans ingestudeerd op de pianomuziek van Fabio D’Andrea. Het doel van de twee is om mensen op een andere manier kennis te laten maken met klassiek. Het is een aangrijpende video geworden waarin Tovey aan het einde wordt herenigd met het kind in zichzelf.

Inna – ‘Sober’

Zoals je vorige week kon zien, werkt Inna aan haar comeback. De Roemeense zangeres heeft een ‘home edition-‘video gemaakt voor haar nieuwe single ‘Sober’, in stemmig zwart/wit. Zou er water zitten in dat champagneglas?

Ariana Grande & Justin Bieber – ‘Stuck With You’

Op een doowopdeuntje zingen Ariana en Justin elkaar toe, op gepaste afstand zoals dat tegenwoordig heet. Wij willen het filter dat Ariana over haar gezicht heeft, want haar beelden zien er stukken gelikter uit dan die van de random corona-thuiszitters. Maar het is een aardig filmpje geworden.

Christine and the Queens – ‘Heart Of Gold’

Tot slot Chris, oftewel Héloïse Adelaïde Letissier, die met een prachtige cover komt van Neil Youngs ‘Heart Of Gold’. Meerstemmig en met spaarzame begeleiding klinkt Chris op haar best.

Powered by Labrador CMS