Muziek op vrijdag: Billie Eilish zingt live en Katy Perry is een clown

Thank God It's Friday!

Leestijd: < 1 min

‘My Future’ is de nieuwe single van Billie Eilish. In een prachtige live-versie biedt ze haar fans een sprankje hoop. Verder is er nieuwe muziek van o.a. Ellie Goulding, de Zuid-Koreaanse boyband BTS en Troye Sivan. Ook leuk: voor haar nieuwe video heeft Katy Perry zich uitgedost als clown.

Billie Eilish – ‘My Future (Live)’

Er is geen publiek, de drummer zit in een plexiglazen kooi en alleen broer Finneas mag in de buurt van Billie Eilish komen, wat een prachtig ingetogen beeld oplevert. En dan de muziek: wat begint als een ballad, verandert halverwege in een nineties dancetrack met een vette beat. De toekomst kan best leuk zijn, aldus Billie.

Katy Perry – ‘Smile’

We hadden het liedje een week of wat geleden al afgeschreven als voorspelbaar en ietwat saai, maar toen hadden we de video nog niet gezien. Die maakt namelijk een hoop goed, want Katy verkleedt zich als clown. En zoals dat gaat met clowns, ziet ze er meteen doodeng uit. En zo wordt ‘Smile’ ineens een killer horrorsong.

Jason Kwan – ‘Sometimes I Cry’

Als je hem ziet, verwacht je niet wat voor stemgeluid Jason Kwan voortbrengt: het is een kruising tussen Henk Poort en Gerard Joling. Het is theatraal, maar je moet er wel van houden. De video gaat over queerness binnen de Aziatische community. Dat is mooi, maar muziekgewijs had dit ook zo naar het Eurovisie Songfestival gekund.

Ellie Goulding – ‘Love I’m Given’

Ellie Goulding verdient het om weer eens een monsterhit te scoren. Misschien lukt dat met het verrassende ‘Love I’m Given’, van haar nieuwste album Brightest Blue. Het is een ballad met stevige drums, en voor de video is El in de boxring gekropen.

A.G. Cook – ‘Oh Yeah’

Met zijn label PC Music maakt A.G. Cook verknipte elektro en hyperpop, denk hierbij aan artiesten als Sophie. Voor ‘Oh Yeah’ tapt hij uit een ander vaatje, want hier dient Shania Twain als zijn grootste inspiratiebron. Niet dat hij ineens op de countrytoer gaat, maar er klinkt wel een akoestische gitaar. Maar dan komen ineens toch allerlei futuristische special effects de hoek om kijken.

Mariah Carey – ‘Save The Day’

Helaas is er nog geen nieuwe video voor ‘Save The Day’, maar we laten je Mariah’s single toch graag horen. Er is een sample in te horen van Lauryn Hill’s ‘Killing Me Softly With This Song’ (wat ze zong toen ze nog bij The Fugees zat), en de track is afkomstig van een album met Mariah’s favoriete ‘rarities’, dat uitkomt op 2 oktober.

Carly Rae Jepsen – ‘Me And The Boys In The Band’

Quarantainevideo’s zijn intussen zo gewoon geworden dat het nauwelijks nog opvalt dat Carly Rae Jepsens complete band elders vertoeft, namelijk in hun eigen huis. En in het huis van Carly Rae zelf is het helemaal niet erg om een tijdje in lockdown te moeten. De quarantainebeelden zijn versneden met opnames van een toernee, waarvan Carly zegt dat ze die tijd nogal mist. Wat logisch is, want daar gaat dit lied ook over.

Ian Isiah – ‘Princess Pouty’

De heren van Chromeo produceerden deze single van Ian Isiah, en dat is duidelijk te horen. En wat is dat ineens met clowns, hier duikt Ian ook al op in een best wel griezelig clownspak.

BTS – ‘Dynamite’

Na hun internationale doorbraak is dit de eerste volledig Engelstalige single van de Zuid-Koreaanse boyband BTS. De K-Pop supersterren hebben er een lekker funky sausje overheen gegoten, maar eerlijk gezegd had dit ook iets van *Nsync uit 1999 geweest kunnen zijn.

Pharrell Williams – ‘Entrepeneur’

Experimenten heeft Pharrell Williams nooit geschuwd, en ‘Entrepeneur’ kent dan ook een uniek geluid. De video is een statement tegen raciale ongelijkheid en bevat cameo’s van Tyler, The Creator, Nipsey Hussle (postuum), Issa Rae en een serie zwarte ondernemers. Op de track is ook Jay-Z te horen.

London Grammar – ‘Baby It’s You’

Hannah Reid zong tot 2017 voornamelijk ballads als zangeres van London Grammar. Nu is er een nieuwe single verschenen die is geproduceerd door elektropionier George FitzGerald. Hij koppelt haar bezwerende stem aan een vlot pulserende dancebeat.

Troye Sivan – ‘In A Dream’ en ‘Stud’

Tot slot Troye Sivan. De zingende twink heeft weer wat nieuwe tracks online geslingerd, waarvan ‘In A Dream’ klinkt als een lekker vrolijk zomernummer met Tame Impala- en The Weeknd-achtige invloeden. 'Stud' begint met vervormde vocalen en is wat duisterder van kleur.

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS