Mooi, dit: acteur Billy Porter leest queer-versie voor van de State of the Union

'Ons krijg je niet weg'

Leestijd: < 1 min

Vlak voordat Donald Trump de stand van het land met de rest van de Amerikanen deelde in zijn State of the Union, deelde acteur Billy Porter zijn eigen LHBTQ-versie ervan. “Samen staan we sterk, zeker als onze rechten onder druk komen te staan.”

Donald Trump had zelf niet veel te zeggen over zaken die LHBTQ’s aangaan, al wil hij dat hiv in 2030 niet meer bestaat. Waar hij het verder over heeft gehad in zijn State of the Union? Geen idee, maar dat staat vast ergens online.

Interessanter is de LHBTQ State of the Union, die LOGO TV maakte samen met acteur en activist Billy Porter. Je kent hem van de series Pose en American Horror Story en in de onderstaande video laat hij zien dat hij een begenadigd spreker is.

In zeven minuten behandelt hij allerlei thema’s rond de LHBTQ-gemeenschap. Hoogtepunten, historische feiten, minpunten en uitdagingen komen allemaal voorbij. Ook noemt het Stonewall-oproer dat dit jaar precies vijftig jaar geleden is.

Rechten onder vuur
“Terwijl onze rechten onder vuur liggen en het respect voor onze identiteiten in gevaar is, wil ik duidelijk zijn: we staan er sterk voor”, zegt Porter. Hij benoemt het geweld tegen LHBTQ’s, waar veel mensen mee te maken hebben. Hij noemt de situatie in Tsjetsjenië en spreekt over Brazilië waar de extreemrechtse president Bolsonaro aan de macht is gekomen.

In de laatste paar minuten richt Porter zich direct tot Trump en vice-president Mike Pence en zegt hij: “Ons krijg je niet weg.”

Bekijk de volledige LHBTQ State of the Union hier:

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS