Video

Modern Family stopt ermee: hier de laatste beelden

Tegelijkertijd taboedoorbrekend en cliché

Leestijd: < 1 min

Na elf seizoenen komt er een eind aan de sitcom Modern Family, waarin het draait om pater familias Jay Pritchett en zijn familie, namelijk het gezin van zijn dochter Claire en schoonzoon Phil en die van zoon Mitchell en zijn echtgenoot Cameron. De serie was enerzijds taboedoorbrekend en anderzijds leunde de sitcom op clichés. Hier beelden uit de laatste aflevering.

Modern Family wordt in Nederland uitgezonden door Comedy Central. Daardoor is de serie – een kruising tussen een sitcom en een mockumentary – nooit zo populair geworden als in de VS, waar het veelbekeken programma is bekroond met vier Emmy Awards en een Golden Globe.

Familieperikelen
In Modern Family draait het om de belevenissen van drie gezinnen. Om te beginnen is daar Jay Pritchett (een rol van Ed O’Neill die hier vooral bekend is vanwege zijn rol als Al Bundy in Married With Children) en zijn tweede vrouw Gloria Delgado (gespeeld door Sofia Vergara). Gloria heeft een zoon uit haar eerste huwelijk, Manny genaamd. In de loop van de serie kregen Jay en Gloria samen een zoontje, Joe.

Uit zijn eerste huwelijk heeft Jay twee kinderen. Claire is de oudste en getrouwd met Phil Dunphy. Samen hebben ze drie kinderen, waarvan de oudste inmiddels een tweeling heeft. De jongste van de twee is Mitchell, dis is getrouwd met Cameron. Hun geadopteerde dochter heet Lily.

Kritiek
In het begin van de serie was er met name kritiek op het feit dat geen van de vrouwen in de serie een serieuze baan had, hoe niet modern was dat? Daar kwam in de loop van de seizoenen verandering in. Ook vonden critici de rollen van het gay stel in Modern Family te stereotiep, net als de manier waarop Sofia Vergara de Colombiaanse Gloria neerzette.

Desondanks was de serie een voorbeeld voor velen: het was de eerste komedieserie waar prominent een huwelijk tussen twee mannen in beeld werd gebracht, sterker nog: het was een van de belangrijkste verhaallijnen van het vijfde seizoen. De huwelijksaflevering zelf werd uitgezonden op 25 mei 2013.

The end
Nu komt er dus na elf seizoenen een einde aan de familieperikelen. De Amerikaanse zender ABC komt voorafgaand aan de laatste aflevering nog met een documentaire over Modern Family en de impact die de serie heeft gehad. Hier onder zie je de eerste beelden uit de laatste aflevering, gevolgd door een interview met Jesse Tyler Ferguson, die Mitch speelt.

Wanneer de laatste aflevering in Nederland is te zien, is nog niet bekendgemaakt.

Powered by Labrador CMS