interview

Abby OMG in gele look met een Magnum-ijsje

Miss Abby OMG: “Mensen die drag niet snappen zijn absoluut in de minderheid”

Drie dragqueens over taxiproblemen en zelfexpressie

Leestijd: 2 min

Miss Abby OMG, Sederginne en Jennifer Hopelezz staan stuk voor stuk voor radicale zelfexpressie. Omdat je er als dragqueen helaas niet altijd op kunt rekenen dat een taxi je zorgeloos brengt waar je moet zijn, rijdt Winq in samenwerking met Magnum deze drie queens naar hun volgende gig.

Miss Abby OMG: “Ik heb laatst iets drastisch gedaan: ik heb de Uber-app van m’n telefoon gehaald. Ik werd door Uber-chauffeurs simpelweg niet meegenomen! Het is al meer dan vijf keer voorgekomen dat ik in drag klaarstond om opgehaald te worden en dat een Uber-chauffeur gewoon doorreed. Dan kon ik weer een nieuwe taxi zoeken én kwam ik te laat voor een boeking. Tegenwoordig bel ik TCA, dan betaal ik iets meer, maar word ik – meestal – wel gewoon meegenomen. 

Gelukkig valt het mee met het aantal nare reacties dat ik krijg als ik in drag ben. Er zijn mensen die drag gewoon niet snappen, maar zij zijn absoluut in de minderheid. Op social media kun je dat soort mensen gewoon blokkeren. In het echte leven komt het harder binnen, dan doet het me wel wat. Gelukkig zijn de reacties voornamelijk positief, en dat geeft me veel kracht. Ik ben zelf heel positief, voel me echt een zonnetje, en dat zorgt er – denk ik – ook voor dat ik júist positieve reacties krijg. Daardoor sta ik heel sterk in m’n hakken.

Door m’n deelname aan Drag Race Holland zijn veel moeders me gaan volgen. Die vragen me af en toe of ik íets minder skin wil tonen op m’n foto’s, omdat hun zoontje me volgt. Dat vind ik heel grappig. Ik voel me als Miss Abby OMG op en top mezelf, niemand maakt me dan iets. Drag heeft er ook voor gezorgd dat ik me out of drag veel zelfverzekerder voel. Ik kan het echt iedereen aanraden om een keer drag te doen. 

Ik sta tijdens Pride Amsterdam op de boot van een schoenenmerk. In eerdere jaren heb ik tijdens pride súperveel gewerkt, waardoor ik het echte pride-gevoel een beetje miste. Daarom ga ik er dit jaar extra goed op letten dat ik tijdens pride niet alleen maar aan het werk ben, juist wél kan genieten en echt kan vieren.”

Miss Abby OMG Magnum

Magnum wil mensen inspireren om trots te zijn op wie ze zijn, zichzelf te laten zien en van hun individualiteit te genieten. Met deze interviews brengen we een eerbetoon aan ieder­een die zichzelf durft te zijn.

Powered by Labrador CMS