“Mijn neefje is net 19 geworden, dus die gelooft eindelijk niet meer in Sinterklaas!”

DeeDee en GiGi #Take10 en kletsen over de feestdagen

Leestijd: 3 min

Het is wetenschappelijk bewezen: als je elke 60-90 minuten een korte break van 10 minuutjes neemt, doet dat wonderen voor je mentale gezondheid. Dragqueens DeeDee Janssens en GiGi Pop Devereaux nemen, onder het genot van een Starbucks Chilled Classic White Chocolate Mocha, even 10 minuten pauze en kletsen over de feestdagen.

GiGi: “Officieel houd ik niet van de feestdagen!”
DeeDee: “En officieus?”
GiGi: “Officieus moet ik natuurlijk zeggen: oh, geweldig, het eind van het jaar. Ik vind het vooral één grote commerciële toestand. Het begint al met Sinterklaas, daar heb ik niets mee. Dat komt ook wel doordat ik het Sinterklaassnoep niet zo lekker vind – ik hou niet van taaitaai. Kruidnootjes vind ik nog wel lekker.”
DeeDee: “M’n neefje is net 19 geworden, die gelooft er sinds een jaar eindelijk niet meer in. Dus ik denk dat we daar dit jaar mee op kunnen houden. Ik vind dat je het hele jaar door feest moet vieren, niet alleen met kerst en oud & nieuw.”
GiGi: “We zijn op eerste en tweede kerstdag meestal aan het werk, maar het lijkt me heel gezellig om samen met jou, op derde, vierde, vijfde, zesde of zevende kerstdag kerst te vieren. Dus je bent van harte uitgenodigd voor een etentje! Je hoeft alleen het toetje mee te nemen.”
DeeDee: “Heb je dan ook een kerstboom? Ik niet hoor, vind ik lelijk.”
GiGi: “Ja, dat vindt m’n vriend gezellig. We hebben een klein wit kerstboompje, daar gaan we helemaal los mee. Met veel teveel ballen. Mooi van lelijkheid. En dan nog wat knipperende lichtjes in het raam, geurkaarsen aan met kaneelgeur, heerlijk.”
DeeDee: “Vroeger bracht ik de feestdagen het liefst ergens op een strand in Azië door. Daar is het zes uur eerder, dus als op oudjaarsavond iedereen in Nederland teveel oliebollen en champagne op had, lag ik bij het zwembad. Maar door de jaren heen zijn de feestdagen steeds belangrijker geworden voor m’n ouders, waardoor ik er tegenwoordig wél probeer te zijn. We doen een jaarlijkse kerstbrunch met de hele familie en wat lost souls die aanschuiven. Dat is altijd enig.”

Starbucks White Chocolate Mocha #Take10 DeeDee Janssens Gigi Pop Devereaux
DeeDee Janssens (links) en Gigi Pop Devereaux.

GiGi: “Tijdens oud & nieuw ben ik het liefste bij m’n moeder en de rest van de familie. Ik heb zóveel jaar tijdens oud & nieuw gewerkt, dan stond ik weer in een disco het nieuwe jaar in te luiden. Enig hoor, maar tegenwoordig vind ik het bij m’n familie fijner.”
DeeDee: “Ze worden ouder, dus dan moet je wel.”
GiGi: “Maar we doen niet aan goede voornemens, toch? Ik vind dat zelf altijd een beetje schijnheilig.”
DeeDee: “Geen goede voornemens, maar ik schrijf een plan voor het komende jaar. Dat heb ik van een vriendin geleerd. Ik zag dat zij in haar huis een jaarplan had hangen: een heel tof vormgegeven A4’tje met alles wat ze het komende jaar wil bereiken. Dat ben ik ook gaan doen, ik zet een aantal doelen op een rijtje.”
GiGi: “Oh, misschien ga ik dat ook wel doen!”
DeeDee: “It works like a charm, babe. Want je ziet het steeds hangen, en ik ben heel visueel ingesteld, al zou je dat misschien niet zeggen vanwege m’n bescheiden voorkomen.”
GiGi: “Wat ik vooral fijn vind tijdens de feestdagen is om tussen alle drukte door af en toe een break te nemen. Even tien minuutjes voor jezelf. Lekker thuis op de bank. Voordat je weer naar je familie toe moet.”
DeeDee: “Ja, heerlijk, af en toe tussendoor even een momentje te pakken. Voordat je weer ergens een kerstnummer moet gaan playbacken. Welke doe jij meestal?”
GiGi: “Ik heb eigenlijk een hekel aan ‘All I Want for Christmas is You’ van Mariah Carey, daarom playback ik die nu juist tijdens de zomermaanden. Of in februari. Dat je mensen er echt mee verrast. Als ik thuis ben zet ik liever iets uit de jaren 20 of 30 op, iets van Bing Crosby of zo.”
DeeDee: “Dat vind ik ook een goed genre. Qua kerstmuziek luister ik het liefste naar wat kerstgospel van Mahalia Jackson. Als er bij een boeking rondom kerst geplaybackt moet worden, doe ik meestal ‘Jingle Bells’ van Barbra Streisand, al doet iedereen die tegenwoordig.”

Wil je meer ideeën hebben voor een korte pauze? Starbucks Chilled Coffee heeft enorm veel inspiratie om je 10 minuten pauze in te vullen.

Beeld: Dario & Misja

Powered by Labrador CMS