winq ♥︎ philips oneblade

Met deze tips ben jij in no time thuis een meesterbarbier

Thuis aan de slag met de Philips OneBlade

Leestijd: 4 min

Of je nu een rond, ovaal, vierkant of langwerpig gezicht hebt: met deze trend-, stijl- en verzorgingstips van barbier Sjoerd van der Steen houd je jouw baard en/of snor in topconditie. 

Drie jaar geleden opende barbier Sjoerd van der Steen zijn eigen barbershop Twenty Three in Loenen aan de Vecht, maar op 19 december jongstleden verhuisde hij zijn zaak voor één dag naar Utrecht Centraal. In samenwerking met Philips OneBlade stoomde hij daar baard- en snor dragende reizigers gratis klaar voor de kerst. Met de OneBlade kun je namelijk gemakkelijk je gezichtshaar trimmen, scheren en stylen. Winq vroeg Sjoerd het hemd van het lijf over trends, stijlen en (verzorgings)tips, zodat jij vanaf nu als een volleerd thuisbarbier met je gezichtshaar aan de slag kunt.

Vertel, Sjoerd, welke snor- en baardstijlen waren afgelopen jaar het meest in trek?

“De trends afgelopen jaar liepen nogal uiteen. In plaats van een nette en getrimde baard, gingen velen voor een vollere en ongetrimde look. Dit zorgt voor een stoere en ruige uitstraling. Een andere trend was juist de korte baard. Veel mannen kozen ervoor om hun baard korter te houden, vaak met behulp van een trimmer zoals de Philips OneBlade. Deze look is makkelijker in onderhoud en geeft een verzorgde uitstraling.”

Barbier Sjoerd van der Steen aan de slag met een Philips OneBlade op Utrecht Centraal.
Barbier Sjoerd van der Steen in de weer met de Philips OneBlade op Utrecht Centraal.

Welke snor- en baardtrends verwacht jij in 2024?

“Exacte voorspellingen doen is altijd lastig, maar ik vermoed dat het allemaal wat netter wordt. Korte, strakke snorren en baarden die niet te lang zijn. Ik zie vooral de trend dat mensen steeds beter voor hun baard of snor willen zorgen.”

Welke snor- en baardstijlen hebben jouw persoonlijke voorkeur?

“Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de iets langere baarden: die kan ik als barbier uit de losse hand knippen en stylen. Maar korte baarden zijn ook leuk om te knippen, die krijg je dan weer super strak. Zelf heb ik sinds 3 jaar een baard en ik ben nog hard aan het sparen. Het leuke van de Philips OneBlade is dat je nu ook thuis barbier kunt  zijn en elke stijl kan creëren, omdat je ermee kunt trimmen, stylen en scheren. "

“ongeacht je gezichtsvorm: het draait uiteindelijk om welke stijl jij mooi en comfortabel vindt”

Voor de beginnende baard- en/of snordrager: hoe bepaal je welke stijl bij jou past?

“De keuze voor een snor of baardstijl is grotendeels persoonlijk, maar kan ook worden beïnvloed door je gezichtsvorm. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om te bepalen welke stijl het beste bij jouw gezichtsvorm past:

 1. Rond gezicht
  Als je een rond gezicht hebt, wil je waarschijnlijk de aandacht van de ronde lijnen afleiden en je gezicht langer laten lijken. Een baard met scherpe lijnen kan helpen om de illusie van een langer gezicht te creëren. Een driehoekige baard met een smalle kin en bredere wangstreek kan bijvoorbeeld goed werken. Deze stijl maak je makkelijk met de OneBlade.
 2. Ovaal gezicht
  Mensen met een ovaal gezicht hebben doorgaans veel mogelijkheden omdat deze gezichtsvorm als evenwichtig wordt beschouwd. Veel verschillende snor- en baardstijlen kunnen bij deze gezichtsvorm werken. Experimenteer met verschillende looks en kijk wat jij persoonlijk het mooist vindt.
 3. Vierkant gezicht
  Bij een vierkant gezicht wil je meestal de hoekige kaaklijn verzachten en de aandacht naar de bovenkant van het gezicht trekken. Een snor of baard met afgeronde hoeken kan helpen om de harde lijnen van een vierkant gezicht te verzachten. Een cirkelvormige snor of een baard met rondere contouren kan bijvoorbeeld goed werken.
 4. Langwerpig gezicht
  Bij een langwerpig gezicht is het doel meestal om het gezicht optisch korter te laten lijken. Een snor of baard met meer volume aan de zijkanten kan helpen om het gezicht breder te doen lijken. Een volle snor en/of een brede baard kunnen bijvoorbeeld goed werken.

Dat gezegd hebbende: dit zijn slechts algemene richtlijnen. Vergeet niet dat het uiteindelijk draait om wat jij mooi en comfortabel vindt, dus wees niet bang om te experimenteren en je eigen stijl te vinden. Vraag ook eens om advies aan een professionele barbier of kapper. Zij hebben vaak ervaring en kennis over welke stijlen het beste bij verschillende gezichtsvormen passen.”

“met een paar druppels baardolie per dag voorkom je roos, jeuk en uitdroging”

Kun je een aantal gouden verzorgingstips delen?


“Zeker, want er is nog een hoop winst te behalen op dat vlak. Velen zien door de bomen het bos niet meer bij het baardproductenschap:

 1. Houd je baard schoon.
  Was je baard regelmatig met een milde baardshampoo of een natuurlijke zeep om vuil, oliën en ongewenste geuren te verwijderen. Spoel grondig uit en dep droog met een handdoek.
 2. Gebruik baardolie.
  Breng dagelijks een paar druppels baardolie aan om je baard en de onderliggende huid gehydrateerd te houden. Dit helpt om roos, jeuk en uitdroging te voorkomen en geeft je baard een gezonde glans.
 3. Kam je baard regelmatig.
  Gebruik een baardkam of -borstel om je baard in de gewenste vorm te houden en klitten te vermijden. Dit helpt ook om de bloedcirculatie te stimuleren en bevordert de haargroei.
 4. Trim je baard regelmatig.
  Houd je baard netjes en verzorgd door regelmatig te trimmen. Gebruik een baardtrimmer of een schaar om de gewenste lengte te behouden en om gespleten haarpunten te verwijderen."

Tot slot, wat is het wildste/vreemdste/grappigste scheerverzoek dat je ooit hebt gehad?

“Dat was zonder twijfel een scheerevent in Vietnam waar ik als barbier was op een van mijn reizen. Op het event waren alleen maar mannen die geen baardgroei hadden. Ze wilden gewoon eens ervaren hoe het is om geschoren worden. Ik had mijn scheermes net zo goed thuis kunnen laten.”

philips oneblade 360

Deze kleine groene krachtpatser bevat alles wat je nodig hebt om je baard en snor in topconditie te houden. Met de Philips OneBlade 360 scheer, trim en style je haar van elke lengte. Zo creëer je met gemak je eigen stijl, zonder het gedoe van een natte scheerbeurt.

Adviesprijs: 59,99 euro, o.a. verkrijgbaar via Philips.nl

Philips OneBlade winactie op Utrecht Centraal
Bij de pop-up barbershop op Utrecht Centraal speelde een professionele pianist live de grootste kersthits.
Powered by Labrador CMS