Mayu en Misato willen trouwen, maar dat kan niet in Japan. Dus voeren ze actie

Leestijd: < 1 min

Volgens Misato Kawasaki en Mayu Otaki wordt het hoog tijd dat gays en lesbiennes moeten kunnen trouwen in hun thuisland, Japan. Om hier aandacht voor te vragen, reist het koppel naar landen waar ze wél zouden mogen trouwen. In ieder land dat ze bezoeken, maken ze een ‘trouwfoto’.

Misato Kawasaki (21) en Mayu Otaki (22) hebben een relatie, maar trouwen mogen ze niet in Japan. De meiden studeren aan de universiteit van Utsunomiya. Ze hebben nu een half jaar vrijgenomen om naar 26 landen te reizen waar het huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen wel is toegestaan.

Crowdfunding
Het geld voor de reis hopen ze bijeen te brengen met crowdfunding. Via hun social mediakanalen

Nadenken
De reden voor hun reis: de meiden willen niet alleen dat het huwelijk tussen M/M en V/V wettig wordt geregeld, maar vooral ook dat meer Japanners gaan nadenken over LHBTQ-onderwerpen. Aan de Britse Metro vertelt Mayu: “We willen dat meer Japanners in aanraking komen met LHBTQ-groepen. Veel Japanners lijken hier niet in geïnteresseerd.”

Geen schaamte
“We willen die interesse wekken op een leuke manier. Dus daarom besloten we op reis te gaan, ons uit te dossen en de foto’s vervolgens op

In Japan is een huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen niet mogelijk. In tien districten is een geregistreerd partnerschap mogelijk, maar niet in Ibaraki en Tochigi, waar Mayu en Misato vandaan komen.

Fleur en Julian
Het idee van Mayu en Misato is overigens niet helemaal origineel. Eerder wilden Fleur en Julian trouwen in de landen waar dat mogelijk was. Aan hun poging kwam een voortijdig einde omdat Julian kwam te overlijden aan kanker.

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

Powered by Labrador CMS