Måneskin van Eurovisie Songfestival naar Pinkpop

De voorverkoop is in volle gang

Leestijd: < 1 min

Zou het eerder in de geschiedenis zijn gebeurd dat een act van het Eurovisie Songfestival te zien was op Pinkpop? Zo niet, dan is de winnaar van dit jaar, Måneskin uit Italië, de eerste band die dit kunstje flikt. Ze staan op het programma voor zaterdag 18 juni 2022.

De 51e editie van Pinkpop kon eerder dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Ook in 2020 werden de Pinkpop-gangers teleurgesteld. Mensen die tickets hadden voor de afgelaste edities, kunnen in 2022 alsnog gebruik maken van hun kaarten. Fans van Måneskin moeten er dan ook snel bij zijn, want de voorverkoop is in volle gang.

Zoenen op het podium

Måneskin heeft tijdens hun concerten regelmatig een verrassing in petto. Zo zoenden zanger Damiano David en gitarist Thomas Raggi met elkaar tijdens een optreden in Polen, om een statement te maken tegen het anti-homosentiment in dat land.

Drie top tien-hits

Måneskin won in mei dit jaar de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De meeste winnaars verdwijnen meestal snel weer in de vergetelheid en zijn veelal alleen nog te zien tijdens speciale Eurovisie-bijeenkomsten. Zo niet Måneskin, dat dit jaar al met vijf tracks in de Single Top 100 belandde, waarvan twee keer op nummer één en een keer op drie.

Voorverkoop

Kaarten voor Pinkpop zijn hier te koop. En dit zijn de video’s van Måneskins drie top tien-hits tot nu toe.

Powered by Labrador CMS