Man wijst homofobe bioscoopbezoekers terecht: “Ik ben gay, kun je daar niet tegen?”

Leestijd: < 1 min

In India is een film te zien over een man en een vrouw die allebei gay zijn, maar met elkaar trouwen om dat geheim te houden: Badhaai Do. Een groep mannen maakte de film belachelijk, waarop een zekere Pryiyanjul Johari ze op treffende wijze tot stilte maande. Hij kreeg een groot applaus, én complimenten van de cast.

In India is momenteel de film Badhaai Do te zien. Die gaat over een man en een vrouw die met elkaar trouwen om verborgen te houden dat hij op mannen valt en zij op vrouwen. Het is voor Indiase begrippen een behoorlijk controversieel onderwerp, waar lang niet iedereen al goed mee kan omgaan.

Beledigingen

Dat bleek toen Priyanjul Johari samen met zijn vriend Agniva naar een bioscoop ging in Delhi, om de film te bekijken. In de rij voor hem zat een groep van een stuk of tien mannen die de lhbtq-personages in de film belachelijk maakten. Ze riepen beledigingen naar het witte doek en maakten elkaar voor de grap uit voor homo.

Tijdens een gevoelige scène waarin het personage van de bekende acteur Rajkummar Rao uit de kast kwam, bleven de mannen ginnegappen. Johari had het niet meer. In tranen stond hij op om te applaudisseren voor de scène. Toen de mannen daarna hém belachelijk maakten, ging ook Johari’s vriend staan en zei: “Ja, ik ben gay.” Johari vulde aan: “En ik ben hier met mijn partner, hebben jullie daar problemen mee?”

Applaus

Een doodse stilte volgde, waarna de rest van het bioscooppubliek de twee beloonde met een daverend applaus.

Nadat Johari zijn belevenissen op Instagram had gedeeld, ging zijn post viraal. De cast van Badhaai Do kreeg het bericht ook onder ogen, waarna actrice Chum Darang, die een van de hoofdrollen speelt in de film, hem een compliment gaf. Ze zei erbij: “De film is bedoeld om de lhbtq-gemeenschap te ondersteunen, niet om mensen belachelijk te maken of ze als lokaas te gebruiken om het publiek te entertainen. Deze film heeft een belangrijke boodschap.”

Powered by Labrador CMS