Madonna scoort weer met ‘Frozen’: beluister hier de nieuwe remix

Leestijd: < 1 min

Vorig jaar scoorde Madonna een hit op TikTok met een remix van ‘Frozen’. Op een nieuwe versie daarvan is de zang te horen van de Nigeriaanse Fireboy DML. Het resultaat: een soulvolle breakup-ballad op een trapbeat, die wederom scoort op TikTok. 

‘Frozen’ was in 1998 de leadsingle van het album Ray of Light. Muzikaal gezien sloeg Madonna een nieuwe weg in, met dank aan William Orbit. Die gaf ‘Frozen’ een bijzonder elegant strijkarrangement op een bed van breakbeats, terwijl Madonna dankzij haar zanglessen voor de film Evita breekbaarder en intenser klonk dan ooit.

TikTok-hit

Ongeveer een jaar geleden, op 30 maart 2021, verscheen een remix van ‘Frozen’ op TikTok. Die was gemaakt door Sickick en daarna vrijwel direct omarmd door Madonna. De Sickick-versie leidde uiteindelijk tot meer dan 125.000 ‘creates’ op TikTok, en in december vorig jaar bracht Madonna de remix officieel uit. Tot nu toe is die versie 49 miljoen keer gestreamd.

Er is dit weekend wederom een versie verschenen van Sickicks ‘Frozen’-remix, maar nu met extra vocalen. Te horen is de Nigeriaanse zanger Fireboy DML, die eerder samenwerkte met Ed Sheeran op zijn track ‘Peru’. Zijn teksten maken van ‘Frozen’ een break-up ballad. De nieuwe versie is inmiddels ook alweer viral gegaan op TikTok.

Film, deal, remixalbum 

Madonna heeft het er sowieso maar druk mee. Ze is bezig met het casten van de acteurs in een biopic over zichzelf, sloot een wereldwijde deal met Warner Music Group die haar complete muziekcatalogus beslaat en werkt aan een remix-album, waarover we al eerder schreven. Of Sickicks ‘Frozen’-remix daar ook op staat en in welke versie precies? Dat is nog niet bekend.

Hier de remix!

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS