Madonna komt naar Nederland met Greatest Hits Tour

Bekijk hier de aankondigingsvideo

Leestijd: < 1 min

Madonna treedt voor het eerst sinds acht jaar weer op in Nederland. Op 1 december staat ze in de Amsterdamse Ziggo Dome met haar Celebration Tour, waarin al haar grote hits uit vier decennia voorbijkomen. Bekijk hier de (tamelijk bizarre) aankondigingsvideo.

Madonna bracht haar eerste single uit in 1982, scoorde een jaar later voor het eerst een toptien-hit en bracht onlangs haar nieuwste single uit: ‘Back That Up to the Beat’.

Vier decennia aan hits

Gisteren kondigde de Queen of Pop haar Celebration Tour aan, met daarin ‘vier decennia aan hits’.  Eigenlijk zijn dat er vijf, als je de jaren tachtig, negentig, nul, tien en twintig apart rekent, maar het zijn zo’n veertig jaar aan hits (al zullen mensen die streng zijn, zeggen dat haar laatste grote hit uit 2012 stamt: ‘Give Me All Your Luvin’.

Vorig jaar bracht Madonna een remixalbum uit met vijftig nummer één-hits uit de Amerikaanse dancelijsten. Nadat ze een biopic over haar leven heeft aangekondigd, volgt nu eerst een tournee die van start gaat op 15 juli in Vancouver, Canada. Daarna zijn de Verenigde Staten aan de beurt.

21 oktober: Antwerpen. 1 december: Amsterdam

Op 14 oktober gaat de Celebration Tour van start in Europa, in Londen om precies te zijn. Daarna volgt het Sportpaleis in Antwerpen op 21 oktober. Madonna sluit haar tour af in de Amsterdamse Ziggo Dome op 1 december.

Madonna heeft haar tournee aangekondigd in een video met een knipoog naar haar film Truth or Dare (of in Nederland: In Bed with Madonna). Opmerkelijke namen zoals Diplo, Judd Apatow, Jack Black, Lil Wayne, Bob The Drag Queen, Kate Berlant, Larry Owens, Meg Stalter en Eric Andre maken hun opwachting in de video die tot een hoogtepunt komt als Amy Schumer de superster uitdaagt om op tournee te gaan en uit vier decennia carrière megahits te brengen.

20 januari: kaartverkoop van start

De Celebration Tour neemt de fans mee op Madonna's artistieke reis door vier decennia muziek en is een ode aan de stad New York waar haar muziekcarrière begon. Special guest op alle data van de wereldtournee is Bob the Drag Queen a.k.a. Caldwell Tidicue.

De voorverkoop start aanstaande vrijdag 20 januari via Ticketmaster. Mensen die in het bezit zijn van een creditcard van American Express kunnen vanaf vandaag, 18 januari, hun slag slaan.

Powered by Labrador CMS