Homorechten

Maak kennis met de Buikdanseres met de Baard

Met haar baard wil Shrouk El-Attar meer zijn dan een bijzondere verschijning

Leestijd: < 1 min

Shrouk El-Attar is een Egyptische buikdanseres. Ze treedt tegenwoordig op met een volle baard, en niet zonder reden: ze doet dit om aandacht te vragen voor homorechten in haar vaderland.

Maak kennis met de vrouw met de baard
Shouk El-Attar

Shrouk El-Attar is lesbisch en om die reden is ze Egypte uitgevlucht. Ze woont in Engeland en studeert aan de universiteit van Cardiff. In haar vrije tijd treedt ze op onder de naam Dancing Queer. Ze is al in Frankrijk en Japan op het podium geklommen en ook ons land heeft ze al eens aangedaan.

Opleiding
Met haar optredens zamelt Shrouk geld in voor asielzoekers in het Verenigd Koninkrijk die zelf geen geld hebben voor een opleiding. Tegelijkertijd vraagt ze aandacht voor de wijze waarop lhbt+-mensen worden behandeld in Egypte.

Zonde
Zelf kwam ze er op haar negende achter dat homoseksualiteit niet bepaald wordt aangemoedigd. “Ik dacht dat iedereen meisjes leuk vond. Jongens vinden meisjes leuk en ook meisjes vinden meisjes leuk.” Maar de docent die haar les gaf, meldde in de klas dat homoseksualiteit een zonde was. Sindsdien maakt Shrouk zich zorgen. “Ik wilde niet die verschrikkelijke persoon zijn die zou branden in de hel”, vertelt ze in een interview met Reuters.

Toegang
Nadat Shrouk naar Engeland was gevlucht, wilde ze daar gaan studeren. “Maar asielzoekers krijgen dezelfde behandeling als internationale studenten. En die betalen het driedubbele aan studiekosten.” Om die reden vraagt Shrouk nu ook aandacht voor de beperkte toegang tot studies onder vluchtelingen.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS