Luistertip: een queer kerstliedje van Jasha en Gavin

‘In de kast met Kerst’

Leestijd: < 1 min

‘In de kast met Kerst’ is de naam van de allereerste Nederlandstalige kerstsingle met een queer thema. Jasha Eliane en Gavin Reijnders namen dit duet als een ode aan jezelf zijn, ook tijdens de kerst. Wat niet voor iedereen is weggelegd die tijdens de feestdagen huiswaarts keert…

Voor zover bekend is er niet eerder een kerstliedje gemaakt dat draait om een queer thema. ‘In de kast met Kerst’ is een duet tussen Gavin Reijnders (24) en Jasha Eliane (21) en volgens de makers een ode aan jezelf zijn, ook tijdens kerst. Want ook in 2021 is kerst lang niet voor iedereen in de lhbtq-gemeenschap een gezellige tijd. Deze track presenteren ze als een strijdlied voor iedereen die naar huis gaat met de feestdagen en daar niet altijd zichzelf kan zijn.

Aanmoediging

Zelf gaan Jasha en Gavin niet terug in de kast met kerst, maar ze kunnen zich voorstellen hoe dat voor anderen moet zijn. “Hoe leuk de feestdagen ook zijn, voor veel mensen in de regenboog community is het ook een moeilijke tijd die best eenzaam kan zijn”, aldus zangeres Jasha. “We wilden een leuk kerstnummer schrijven waarmee we queer jongeren aanmoedigen om met de feestdagen zichzelf te zijn” legt cabaretier Gavin uit. 

Extra boost

Met dit kerstnummer willen Jasha en Gavin lhbtq-jongeren helpen tijdens de feestdagen. De twee brachten al eerder apart van elkaar muziek uit rond dit thema. Zo schreef Gavin het liedje ‘Romantiek is voor de hetero’s’, en kwam Jasha met een liefdesliedje voor haar toekomstige vrouw: ‘MIJN VROUW’. Die laatste kwam onlangs nog voorbij in ons wekelijkse muziekoverzicht.

Na het uitbrengen van eigen muziek ontvingen de twee regelmatig berichten van jongeren die steun vonden in hun muziek. Daarom wilden de twee deze kerst een nummer maken waarmee ze die jongeren een extra boost zouden geven.

Luister hier

Het nummer is nu te beluisteren op alle platformen, bijvoorbeeld hier op Spotify.

Powered by Labrador CMS