Luistertip: De Schaduwspits, een podcast over homoseksualiteit in de topsport

Waarom is het zo moeilijk in het voetbal uit de kast te komen?

Leestijd: < 1 min

Ze zijn er vast, maar je kent ze niet: homoseksuele profvoetballers. De NOS lanceert zaterdag 29 mei de podcast De Schaduwspits. Deze gaat over buitenbeentjes, vooroordelen en gemiste kansen in de topsport en draait om de vraag: waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen?

In deze nieuwe podcast gaan NOS-presentatoren Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens in vijf afleveringen op zoek naar het antwoord op de vraag: "Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld om uit de kast te komen?"

Taboe doorbreken

In de eerste aflevering (zaterdag 29 mei) maakt Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, zich hard voor het doorbreken van dit taboe in de voetbalwereld.

De makers zijn ook op zoek naar de verhalen van sporters die een dergelijk geheim met zich meedragen. Ze vertellen persoonlijke verhalen over hun eigen coming-out en wat dit betekende voor hun sportbeoefening.

Homofoob gedrag

Voor de podcast staan de makers in nauw contact met de John Blankenstein Foundation, een organisatie die al jaren strijd tegen homofoob gedrag in het voetbal.

De podcast is hier te beluisteren.

Powered by Labrador CMS