Luisteren: podcast over een homoman met een kinderwens

Leestijd: < 1 min

Ingrid is zwanger en wordt mama en Luuk zou heel graag papa willen worden. Ingrid is hetero en Luuk niet. Samen maken ze een podcast over de zwangerschap van Ingrid en de zoektocht van Luuk naar een andere ‘babymama’. Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van Mamapaparazzi.

Presentatrice en radiodeejay Ingrid Jansen en talentmanager en -coach Luuk Wessels hadden een 'deal': als ze allebei op hun veertigste nog vrijgezel en kinderloos zouden zijn, dan wilden ze samen wellicht hun kinderwens verwezenlijken.

Alleenstaand en vader worden, hoe doe je dat?

Ingrid is nu twintig weken zwanger en dit heeft tot gevolg dat ze de deal heeft moeten verbreken. Dit betekent niet dat Luuk zijn kinderwens zomaar naast zich neerlegt.

Het is echter niet zo makkelijk om als alleenstaande homoman vader te worden: want waar begin je, welke mogelijkheden zijn er, welke optie past het beste bij je, hoe pak je dat aan? Zoveel vragen en nog zo weinig antwoorden.

Mamapaparazzi

De podcast Mamapaparazzi wordt een soort realityshow, maar dan in een luistervariant. De luisteraar volgt Ingrid  tijdens haar eerste zwangerschap, want ook zij heeft geen idee wat haar nu te wachten staat.

Tegelijkertijd volgen we Luuk in zijn zoektocht naar een eventuele andere 'babymama'. De twee vrienden bespreken op een luchtige en gezellige manier met elkaar wat ze allemaal meemaken en waar ze tegen aanlopen. 

Spannend

Luuk: “Ik had niet gedacht dat ik het online plaatsen van de eerste aflevering zo spannend zou vinden. Toen we de eerste aflevering opnamen, dacht ik helemaal niet na over eventuele reacties. Maar opeens voelde het een beetje als een tweede coming-out.

Fijn te horen dat het gewaardeerd wordt dat we persoonlijke dingen durven te delen en zo bespreekbaar maken. Mensen herkennen zich in ons, maar ik kreeg ook berichten dat mensen mijn wens best gek vonden of dat ze er nooit zo over hebben nagedacht. Zo blijkt maar weer dat er nog genoeg te winnen valt.”

Druk

Ingrid: “Ik krijg echt zoveel leuke reacties! Vooral van vrouwen die nog geen kinderen hebben. Het verwachtingspatroon dat iedereen zomaar kinderen kan en wil krijgen zorgt voor een bepaalde druk. Deze druk is voor veel vrouwen heel herkenbaar.

Ik vind dat het tijd wordt om dit soort onderwerpen en verwachtingen bespreekbaar te maken. Het zwanger worden en zijn blijft een wonder, maar dat betekent niet dat alles omtrent de zwangerschap alleen maar rozengeur en maneschijn is. Ik wil ook meer licht laten schijnen op de minder rooskleurige kanten die er bij kunnen komen kijken.”

Mamapaparazzi is onder meer te beluisteren op Spotify

Powered by Labrador CMS