Love, Victor is wel érg braaf

Lees de recensie over het vervolg op Love, Simon

Leestijd: < 1 min

Deze week verscheen in Amerika Love, Victor, het 10-delige vervolg op de film Love, Simon. Winq bekeek alle afleveringen en we vroegen ons af: zijn tieners echt zó braaf?

Voordat je je favoriete streamingplatform af gaat zoeken naar Love, Victor: in Nederland is de serie helaas (nog) niet op (legale) manier te streamen. Oorspronkelijk zou Love, Victor op Disney+ verschijnen, maar zij vonden de serie te pikant. Jammer, want daarmee zou de serie in één klap in ongeveer 20 landen bekeken kunnen worden, in plaats van alleen in Amerika. Verwonderlijk ook, want we als we de scènes tellen waarin twee jongens met elkaar zoenen, komen we op drie. Drie! Dat is een vrij lage score voor een serie die gaat over tieners die juist bezig zijn met het ontdekken van hun seksualiteit.

LEES OOK:
'
Love, Simon is een mooie maar wat brave mijlpaal (***)'

De setting van Love, Victor is hetzelfde als die van Love, Simon: Creekwood High School in Atlanta. We ontmoeten Victor als hij net met zijn latinx gezin naar Atlanta is verhuisd. Bij aankomst wordt hij meteen begroet door buurjongen Felix, en ze raken bevriend. Waar Simon in de film vrij zeker was van zijn homoseksualiteit, twijfelt Victor nog. Goed, hij vindt schoolgenootje Benji erg aantrekkelijk, maar moet hij niet op z’n minst eerst probéren een vriendinnetje te nemen? Dat zou in zijn familie – Victors vader en opa maken nog weleens licht homofobe opmerkingen – in ieder geval een stuk eenvoudiger zijn. Dus gaat hij daten met Mia, een meisje wier vader meestal op zakenreis is. Dat Victors bloed uiteindelijk toch kruipt waar het niet gaan kan, kunnen we amper een spoiler noemen.

Anders dan in Love, Simon ligt de focus van het verhaal niet alleen op Victor. Zijn ouders worstelen met hun huwelijk en Victors zus Pilar vindt die hele verhuizing maar niets. Ook heeft Victors buurjongen Felix een eigen verhaallijn: hij valt als stereotype 'onpopulaire nerd' als een blok voor stereotype 'populair meisje dat is geobsedeerd met populariteit en social media'.

Simon en Katya maken een cameo
Terwijl Victor zijn eigen geaardheid ontdekt, communiceert hij via Instagram met Simon. Die woont inmiddels met zijn vriendje in New York, en geeft Victor (in de serie te horen via voice-over) advies. In de aflevering waarin Victor spontaan besluit Simon op te zoeken in New York, is er zowaar een korte scène waarin de twee elkaar op straat treffen. Ook ontmoet Victor Simons vriendje – als je Love, Simon hebt gezien weet je wie dat is. De desbetreffende aflevering is compleet met een cameo van Drag Race-coryfee Katya Zamolodchikova.

Ons oordeel: net als Love, Simon is Love, Victor erg vermakelijk en cute, maar véél te braaf. Het is moeilijk voor te stellen dat 16-jarigen heden ten dage écht alleen maar zoenen en totaal niet over seks spreken, of er op z’n minst aan denken. Laten we hopen dat als er een tweede seizoen komt, de remmen iets meer losgaan. Daarnaast is het ergens toch jammer dat het hoofdpersonage wordt gespeeld door een heterojongen – acteur Michael Cimino oogt op zijn Instagram érg verliefd op zijn 'dinnetje – en dat we pas een femme jongen ontmoeten wanneer Victor op reis gaat naar het ‘wilde’ New York. Toch zou Love, Victor verplicht kijkmateriaal moeten zijn voor iedere tiener, al is het alleen al om homoseksualiteit bij die leeftijdsgroep nog iets meer te normaliseren.

Powered by Labrador CMS