Big in a wig

“Lolo is een echte eighties chick”

Dragqueen Lolo Benzina

Leestijd: < 1 min

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Elke maand stellen we er een aan je voor. Deze keer: Lolo Benzina, die zich laat inspireren door eighties tekenfilm Jem & The Holograms.

Hoe ben je begonnen met drag?
“Zes jaar geleden was ik choreograaf en had ik een modern stuk gemaakt over de laatste uren van Marilyn Monroe. Daar zat een korte lipsync in, die ik deed als Marilyn. Later heb ik die performance herhaald in de Amsterdamse Club Church en zo is het begonnen.”

Als je kijkt naar de looks van Lolo Benzina zou je niet zeggen dat de inspiratie van Marilyn Monroe komt.
“Nee, Lolo is helemaal iets anders geworden. Madonna heeft me enorm geïnspireerd, maar ook Samantha Fox en tekenfilmserie Jem & the Holograms. Lolo is een echte eighties chick.
Maar ze is ook een kameleon: Lolo zal altijd iets hebben dat haar edgy, ongrijpbaar en niet helemaal menselijk maakt. Daarom draagt ze altijd van die heftige kleurlenzen.”

Waar komt de naam vandaan?
“Ik wilde graag iets met Lolo doen, want m’n boy name is Lorenzo. Ik wilde niet per se een vrouwelijke voornaam, en Lolo is best androgyn. Een vriend van me kwam met Benzina als achternaam, want hij vindt me zo licht ontvlambaar. Dat ben ik ook wel. Het zal wel door mijn Italiaanse roots komen. Ik vond het wel een goede achternaam, al moest ik er in het begin wel even aan wennen.”

Lolo Benzina
Lolo Benzina door Dario & Misja

Wat is een drag don’t uit je verleden?
“M’n baard laten staan met make-up eroverheen. Of drag doen zonder plaknagels. Op een gegeven moment leer je wat écht niet kan, en hou je je aan die regels. Niet alleen omdat je er vrouwelijk uit wil zien, maar ook omdat je een neutraal canvas wil creëren waar je op kunt schilderen. Het is voor mij geen hobby om in vrouwenkleding rond te lopen, ik zie drag echt als een kunstvorm. Na mijn werk als danser en choreograaf ontwikkel ik me nu in extremen. Wat ik als Lolo Benzina doe, kan ik niet in theaters doen. Dat kan alleen in het nachtleven.”

Welke dragcollega moeten we volgens jou in de gaten houden?
“Er zijn veel mooie meiden in opkomst. Nu zeg ik Sletlana. Ik vind dat zij echt iets nieuws te brengen heeft in de scene. Haar make-up is altijd on point en haar performances in Club Church zijn echt op topniveau.”

Meer weten van Lolo? Check dan haar Instagram.

Coverbeeld: Dario & Misja

Powered by Labrador CMS