Lil Nas X prijst Adam Lambert: “Hij heeft de deuren geopend voor lbhtq-artiesten”

Leestijd: < 1 min

Zanger Adam Lambert deed in 2009 mee aan American Idol en kwam nog datzelfde jaar uit de kast als gay. Sindsdien zijn er steeds meer artiesten die openlijk lhbtq zijn. Een daarvan is rapper Lil Nas X, die Adam Lambert nu bedankt als wegbereider. “Hij heeft de deuren geopend voor lhbtq-artiesten zoals ik.”

In een interview met het Amerikaanse nieuwsplatform Heavy prijst rapper Lil Nas X Adam Lambert omdat ‘hij en mensen zoals hij de deuren hebben geopend voor lhbtq-artiesten’. Lambert kwam na zijn deelname aan in American Idol in 2009 uit de kast als gay. Sindsdien heeft hij zich keer op keer als steunpilaar opgesteld van de lhbtq-gemeenschap.

Persoonlijk bedankt

Lil Nas X vertelt dat hij Lambert al eens persoonlijk heeft bedankt voor zijn openheid. “Ik waardeer alle liefde die hij me heeft getoond en ik vind dit zeker niet vanzelfsprekend. En ik waardeer alle deuren die hij en mensen zoals hij voor andere lhbtq-artiesten hebben geopend.”

Zelf was Lambert ook al eens complimenteus over Lil Nas X. Hij zag hoe de rapper een van zijn achtergronddansers zoende tijdens een optreden in 2021. “Dat vond ik opwindend”, zei de zanger daarover. “Hij is gedurfd, controversieel en verlegt grenzen. Dat is wat we willen dat popsterren doen.”

Megahit

Lil Nas X scoorde een megahit in 2019 met ‘Old Town Road’. Een jaar later maakte hij tijdens de Pride-maand bekend dat hij op mannen valt.

Powered by Labrador CMS