Bekijk de trailer

Lhbtq-animatiefilm Flee genomineerd voor drie Oscars

Vanaf 3 maart in de bioscopen

Leestijd: < 1 min

Amin Nawabi vluchtte als kind uit Afghanisatan en heeft twintig jaar geheim bij zich gedragen dat nu zijn leven overhoop dreigt te gooien. Zijn levensverhaal is opgetekend in de animatiefilm Flee. Die is nu genomineerd voor drie Academy Awards.

De Deense film Flee is gemaakt door Jonas Poher Rasmussen en is genomineerd in de categorieën Beste Animatiefilm, Best Documentaire en Beste Internationale Film. De Academy Awards, oftewel de Oscars, worden op zondag 27 maart voor de 94e keer uitgereikt in Los Angeles.

Gevoelige gesprekken

Flee gaat over Amin Nawabi (een pseudoniem), een 36-jarige academicus die als kind uit Afghanistan is gevlucht. Hij heeft twintig jaar een geheim bij zich gedragen dat zijn leven nu overhoop dreigt te gooien. Dat zorgvuldig opgebouwde leven deelt hij met zijn toekomstige echtgenoot.

Zijn klasgenoot van vroeger, Jonas Poher Rasmussen, tekende het verhaal op van Nawabi. In een serie gevoelige gesprekken tussen Jonas en Amin is te zien dat het verleden van grote invloed is op de toekomst. En alleen als je stopt met vluchten voor wie je zelf bent, kun je werkelijk thuiskomen.

Bekijk de trailer

Flee won in 2021 de Grand Jury Prize op het Sunday Dance Festival, een BIFA en een European Film Award. De film is niet alleen genomineerd voor drie Oscars, maar ook voor de Britse BAFTA Awards.

Flee verschijnt op 3 maart 2022 in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS