Pim Nugteren

Lentekriebels

Column

Leestijd: < 1 min

Samen met mijn Griekse god aan de champagne in een infinity pool op Ibiza.

Voorzichtig opende ik de deur van mijn huis. Heel zachtjes, want ik wilde hem niet laten schrikken. Daar stond hij dan, vol trots en zonder enig spoor van angst. Mijn voorzichtigheid was voor niets geweest. Hij had me opgemerkt en zijn grote donkere ogen staarden diep in de mijne terwijl de eerste zonnestraaltjes van dit jaar langs mijn gezicht streelden. Plots schoot mijn kat langs mijn benen naar buiten. In enkele seconden spreidde hij zijn vleugels uit en fladderde de duif van mijn balkon. Jammer. Maar het feit dat de duif mijn balkon aan het verkennen was, stemde me goed. Ieder jaar dat ik hier woonde, had ik tot nu toe een duivennestje gehad. Nu was het weer zover, en ik wist wat dat betekende. Het was weer lente.

“Boven alles betekent de lente dat het weer tijd is voor de liefde”

Voorbij waren de lange donkere dagen, de kou en het eindeloos smeren tegen winterhanden. Het was weer tijd om te genieten. Om meteen uit werk op een terrasje neer te ploffen met wat vrienden, een biertje of twee en met een beetje mazzel zelfs een heerlijk portie nachos. Het was weer tijd om te vieren, te feesten. Muziek! Festivals afstampen op je versleten Vans en op de fiets over de grachten luidkeels meezingen met al mijn favoriete Britney klassiekers. Maar boven alles betekent de lente dat het weer tijd is voor de liefde. Vlinders in je buik. De tijd waarin je niet eindeloos door de tijdlijn van je crush hoeft te scrollen voor een topless foto, maar deze gewoon ergens bovenaan kunt vinden om vervolgens ongegeneerd urenlang te gaan zitten gluren.

Wat sommige mensen hebben met oud en nieuw, heb ik met het begin van de lente. De lente biedt weer nieuwe hoop. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Deze zomer zal alles anders zijn. Deze zomer is mijn zomer. Mijn summerbody zal mijn ware liefde doen zwijmelen en samen zullen we de wereld veroveren. Te beginnen op Ibiza natuurlijk. In een groot jacht dobberen we langs de witte stranden. Ik met een cocktail in mijn hand al zonnend op het dek, hij achter het stuur als een echte stoere man. Op het terras van een prachtige villa, midden in de natuur, genieten we onder het genot van de lekkerste champagne van de zonsondergang aan onze infinity pool. Misschien doen mijn Griekse god en ik ook Mykonos wel aan. Of gewoon ergens lekker local met zijn tweetjes onder een palmboom op een onbewoond eiland. Ja, dat is wat deze zomer mij zal brengen. Ik voel de lentekriebels nu al in mijn buik.

“Dan vraag ik wel gewoon aan de buren of ik even snel een toffe Instagram foto mag maken”

Maar dan zal ik nu toch wel echt moeten beginnen aan die summerbody. In alle eerlijkheid ben ik dit hele nieuwe jaar, of zelfs deze hele winter, nog niet één keer de sportschool binnen geweest. En mijn vakantie aanvragen, ook dat had ik misschien al moeten doen, anders gaat die wereldreis er natuurlijk nooit van komen. En sparen, dat zal ik dan toch ook maar eens moeten doen. Of zullen we anders gewoon gaan voor een net wat goedkoper appartement naast een villa met een infinity pool. Dan vraag ik wel gewoon aan de buren of ik even snel een toffe Instagram foto mag maken.

Mijn ogen gleden langs de rand van mijn balkon naar waar mijn kat inmiddels vol agressie aan het rondsnuffelen was. Gadverdamme! Duivenpoep! Misschien toch maar liever geen duivennestje dit jaar dan. En laat het nou ook weer niet té warm worden hoor. Zo’n hittegolf van dertig graden is ook weer niets. Oké, oké, ook weer niet alles is geweldig aan de zomer. Misschien moet ik al blij zijn als ik weer van mijn droge winterhanden af ben.

Foto: Monseigneur Madhatter

Powered by Labrador CMS