Lekkere muziek: het complete Paris Hilton hitoverzicht

That's hot!

Leestijd: < 1 min

Paris Hilton is niet alleen een societyvedette en rijke hotelerfgenaam, ze heeft ook een autobiografie uitgebracht, een kookshow op Youtube én ze is DJ en zangeres. Hier blikken we terug op al haar hits.

In de krochten van YouTube zijn de mooiste dingen te vinden. Videoclips, complete concertregistraties, live-optredens van weleer, al dan niet door de artiesten zelf online gezet. Iedere twee weken doen we een greep uit het overweldigende aanbod en bedenken we daar een thema bij, of zetten we een artiest in het zonnetje. Of die nou vet lekkere of lekker foute muziek heeft gemaakt.

Bekijk alle vorige afleveringen van deze rubriek in dit muziekoverzicht.

Paris Hilton – ‘Stars Are Blind’

“That’s hot.” Daarmee becommentarieert Paris Hilton zo’n beetje alles om zich heen dat haar kan bekoren. De superrijke telg uit het befaamde Hilton-geslacht dat een wereldwijd hotelimperium heeft opgebouwd, hoeft zelf eigenlijk niet echt te werken en doet dus voornamelijk dingen die ze zelf leuk vindt. Ze brak door met The Simple Life, een realityshow waarin ze samen met Nichole Richie (de dochter van zanger Lionel) op bezoek ging bij ‘gewone’ mensen om daar de handen uit de mouwen te steken. Ergens bij een gezin vroeg ze zich destijds hardop af wat een Walmart was: “Een plek waar ze muren verkopen?”

Traumatische ervaring

In hetzelfde jaar waarin ze debuteerde met The Simple Life, 2003, lekte haar toenmalige vriend een sextape met de naam 1 Night in Paris. Later blikte Hilton hierop terug en zei dat dit een traumatische ervaring voor haar is. Net als het misbruik dat ze heeft meegemaakt op de kostscholen waar ze haar tienerjaren heeft doorgebracht. Dit liet ze uitgebreid aan bod komen in de documentaire uit 2020, This Is Paris.

In de jaren na The Simple Life was Paris uiterst actief op social media, creëerde ze een wereld vol kleine hondjes om zich heen, lanceerde ze verschillende kleding-, cosmetica- en accessoirelijnen, kwam ze met een kookprogramma waarin ze liet zien hoe eenvoudig het is om bijvoorbeeld lasagne te maken (en liet het alsnog op formidabele wijze mislukken) en ontwikkelde ze zich tot een succesvolle DJ. Ze is nog altijd een graag geziene gast op feestjes (en strijkt naar verluidt soms wel een miljoen dollar op, puur en alleen door ergens te verschijnen).

Voor het eerst moeder

In 2023 verscheen het boek Paris: The memoir, waarin ze opnieuw verslag doet van haar moeilijke jeugd, haar traumatische sekstape-ervaring en de vele keren dat ze werd gestalkt. Maar er was dit jaar ook ruimte voor gelukkiger momenten: via een draagmoeder kreeg Paris haar eerste kindje dat ze samen met haar parter Carter Reum zal opvoeden.

Ze hebben het jongetje Phoenix Barron genoemd. The Guardian sprak Paris uitgebreid over haar boek en het nieuwe moederschap, dat interview lees je hier.

Je zou intussen bijna vergeten dat dit een muziekrubriek is. Paris heeft namelijk óók naam gemaakt als zangeres. In 2006 verscheen het album Paris, met daarop het aanstekelijke reggaenummer ‘Stars Are Blind’.

That was it, and that was hot. The end.

Vorige keer: Kylies comeback-hits uit begin 2000

Daar gleed ze zomaar ineens weer de hitlijsten in, met haar glimmende hotpants. ‘Spinning Around’ was Kylie Minogues grote comeback-hit in het jaar 2000, waarna al snel nóg grotere successen volgden. We blikken terug op Light Years en de singles van dat album, die de opmaat vormden voor haar allergrootste hit ooit.

Kylie – ‘Spinning Around’

Het begin van haar carrière had Kylie te danken aan Stock, Aitken & Waterman, het productietrio dat haar aan hits hielp als ‘The Locomontion’, ‘I Should Be So Lucky’, ‘Better The Devil You Know’ en vele anderen. Van 1987 tot 1994 bezorgden ze haar enorm veel successen. Daarna ging Kylie een andere kant op: ze zong een murderballad met Nick Cave, zocht hulp van de indierockers Manic Street Preachers en de Pet Shop Boys. Maar indie-Kylie sprak minder veel mensen aan… Het prachtig zwoele ‘Confide In Me’ werd in 1994 nog een hit, de rest bleef een beetje achter. In 2000 keerde Kylie terug naar haar herkenbare dancepopsound met ‘Spinning Around’. In de video droeg ze goudkleurige hotpants die een stylist had opgeduikeld voor één pond, ergens op een markt. Die zorgde ervoor dat Kylie zó weer teruggleed de hitlijsten in. Dat broekje is inmiddels te bezichtigen in een museum in Melbourne.

Kylie – ‘On A Night Like This’

Vanaf het album Light Years gaat Kylie achternaamloos door het leven, op haar platenhoezen althans. De video van single nummer twee van dit album is opgenomen in Monte Carlo. Niemand minder dan Rutger Hauer speelt Kylies echtgenoot en partner in crime. Wat gevoel betreft doet de track een beetje denken aan ‘Waiting For Tonight’ van Jennifer Lopez.

Kylie & Robbie Williams – ‘Kids’

Robbie Williams was op één van zijn hoogtepunten als soloartiest, niet gek dus dat Kylie hem vroeg om enkele songs te schrijven voor Light Years. Hij bouwde ‘Kids’ om tot een duet en het verscheen zowel als Kylies album als op het derde van hem, Sing When You’re Winning. De video bevat referenties naar de film Grease. Vorig jaar kwam er een nieuw ingezongen versie uit van ‘Kids’, dat is te vinden op XXV, het album van Robbie dat hij opnam met het Nederlandse Metropole Orkest.

Kylie – ‘Please Stay’

Net als ‘On A Night Like This’ heft ‘Please Stay’ een latin sound, iets wat in 2000 helemaal hip en hot en happening was. Het lied is tijdloos en had in 2023 zo weer de hitlijsten in gekund. In de video heeft Kylie een vrijage met een brandweerpaal en danst ze op een biljarttafel.

Kylie – ‘Your Disco Needs You’

Jammer genoeg kwam deze track alleen uit op single in Duitsland. Het is Kylies ultieme discolied, dat doet denken aan ‘Go West’ van de Pet Shop Boys en is geschreven door Robbie Williams en Guy Chambers. Destijds vond de platenmaatschappij het een te groot risico om ‘Your Disco Needs You’ wereldwijd uit te brengen, want: te camp. Dat is de video zeker ook, met Kylie-klonen in burlesque pakjes. Helaas is die video van de aardbodem verdwenen en kwam er voor die paar Europese landen waar het op single werd uitgebracht, een eenvoudiger filmpje met Kylie die voor een backdrop staat. Ook leuk.

Kylie – ‘Can’t Get You Out Of My Head’

Het hele Light Years-album leidde ertoe dat Kylie in 2001 iets uitbracht dat zeker niet camp was, maar juist übercool. Met de eerste single van het album Fever, ‘Can’t Get You Out Of My Head’, scoorde ze een nummer één-hit in meer dan veertig landen. De robotachtige sound gecombineerd met de vele ‘La-la-la’s’ zorgde voor iets totaal unieks, en dan de video: volgens News Of The World zag Kylie eruit als een alien, terwijl Kylie zelf zei dat ze haar inspiratie voor de witte hoodiedress had gehaald bij Grace Jones. Het is nog altijd iconisch.

Die keer daarvoor: ‘U Got 2 Let the Music’ en andere Eurodance-hits van Cappella

De jaren negentig maken momenteel hun muzikale comeback. Luister bijvoorbeeld naar de nieuwe Calvin Harris en het is 90s Eurodance dat de klok slaat. Een van de bekendste Eurodance-acts uit die tijd was het Italiaanse Cappella. Hier hun grootste hits, waaronder ‘Move On Baby’, ‘U & Me’ en ‘Move It Up’.

Cappella – ‘Take Me Away’

Begin jaren negentig was er nog niet echt sprake van de term Eurodance. Cappella werd op gericht in 1987 door Gianfranco Bortolotti en maakte in de beginjaren voornamelijk abstracte house, waarbij de debuutsingle ‘Bauhaus’ was gebaseerd op de beat van MA|R|R|S’ ‘Pump Up The Volume’, voorzien van heel veel samples. Hun eerste poging richting Eurodance was ‘Take Me Away’, waarbij Cappella net als Blackbox’ ‘Ride On Time’ de stem samplede van Loleatta Holloway en haar hit ‘Love Sensation’.

Cappella – ‘U Got 2 Let the Music’

Was ‘Take Me Away’ niet meer dan een hoop househerrie met Loleatta-samples, ‘U Got 2 Let the Music’ kreeg al veel meer de gedaante van een compleet liedje met originele zang en raps. In 1993 verscheen deze blauwdruk van een compleet genre, dat in de jaren daarna steeds verder tempo opvoerde tot er iets ontstond dat happy hardcore heet. Maar dit was nog onvervalste Eurodance, waar ook acts als Snap!,  Culture Beat, La Bouche, Gala, Corona, Mr. President, 2 Unlimited, Haddaway, Dr. Alban, 2 Brothers on the 4th Floor, E-Rotic, Maxx, Milk Inc en nog veel meer artiesten groot mee werden.

Cappella – ‘Move On Baby’

Sommigen vinden Eurodance maar stomme nepmuziek waarbij alle liedjes op elkaar lijken. Nou: dat doen veel gitaarliedjes van singer-songwriters óók. Eurodance was bovendien bedoeld om op te dansen (de naam zegt het al) en wat is er leuker dan uit je plaat te gaan op een lied dat je vanaf de eerste minuut kunt meezingen? Cappella begreep dat als geen ander en kwam in 1994 meteen na het hitsucces van ‘U Got 2’ met deze kneiter dat in Nederland de eerste plaats behaalde.

Cappella – ‘U & Me’

Maar het is wel waar: Cappella deed in elk liedje precies hetzelfde: een refrein dat min of meer bestaat uit telkens één zin die wordt herhaald, een man die er een beetje omheen rapt, van die geluiden die je met twee vingers meespeelt op een keyboard, et voilà: klaar is je hit. Nederland was dol op Cappella: dit kwam tot nummer vier.

Cappella – ‘Move It Up’

En waarom zou je eigenlijk ook variëren met je titels? Eerder volgde ‘U Got 2 Let The Music’ op ‘U Got 2 Know’, daarvoor hadden ze al ‘Everybody Listen to It’ en ‘Everybody’ en nu weer ‘Move On Baby’ en ‘Move It Up’. Dit was overigens de laatste toptien-hit voor Cappella, waarmee er al na twee jaar een einde kwam aan hun imperiale fase.

Cappella – ‘Tell Me The Way’

In 1995 verscheen de eerste single van het album War in Heaven, dat in 1996 uitkwam. Het is een heerlijk pianohousedingetje met een iets hogere bpm dan we van de vorige Cappella-hits gewend waren.

Cappella – ‘Be My Baby’

En toen waren we alweer toe aan het laatste album van Cappella dat in 1997 verscheen en domweg Cappella heet. De leadsingle ‘Be My Baby’ bevatte nauwelijks vocalen, waardoor Cappella zijn kenmerkende sound overboord gooide. En het kind met het badwater erbij, want het werd geen hit. De act werd in 1998 opgedoekt, om daarna nog enkele keren een wederopstanding te maken. Tot hits heeft dat niet meer geleid, maar gelukkig hebben we al deze nog…

Die keer daarvoor: ‘Let’s Have a Kiki’ en andere hits van de Scissor Sisters

Ze maakten muziek om met je moeder op te dansen, maar zijn alweer een tijd geleden gestopt: de Scissor Sisters. We blikken terug op hits als ‘Take Your Mama Out Tonight’, ‘I Don’t Feel Like Dancing’ en dat allemaal onder het genot van een kiki. Cheers!

Scissor Sisters – ‘Laura’

De Scissor Sisters kwamen bijeen in 2001 en scoorden twee jaar later hun eerste hit met ‘Laura’. Hoewel ze uit New York City kwamen, waren ze vanaf het begin met name groot in het Verenigd Koninkrijk. ‘Laura’ klinkt alsof het halverwege de jaren zeventig is opgenomen, en die sound keerde gedurende de gehele carrière van de Scissor Sisters terug.

Scissor Sisters – ‘Take Your Mama’

Op ‘Take Your Mama’ bijvoorbeeld, dat zowel klinkt als iets van Elton John als de Bee Gees. Zanger Jake Shears was vanaf het begin dol op pikante verkleedpartijen, zoals in deze video is te zien: een tuinbroek met niets eronder, of een verenpak waarin hij opstijgt als een engel.

Scissor Sisters – ‘I Don’t Feel Like Dancin’’

In 2006 scoorden ze een wereldwijde monsterhit met het uiterst dansbare ‘I Don’t Feel Like Dancin’’. Let op Jakes strakke leren pakje: gecombineerd met een geblondeerde kuif doet hij denken aan een queer Elvis.

Scissor Sisters – ‘She’s My Man’

Heel bijzonder, deze video: met dank aan een Japanse speltechniek waarbij in het zwart geklede ‘hulpjes’ de scènes in gang zetten. Gebaseerd op de Japanse variétéshow Kasou Taishou. Net als ‘Dancin’’ hierboven is ‘She’s My Man’ afkomstig van het tweede studioalbum Ta-Dah.

Scissor Sisters – ‘Any Which Way’

Album nummer drie verscheen in 2010: Night Work. Hierop minder seventies en meer disco en dance. ‘Any Which Way’ was de tweede single, met een video in regenboogkleuren en vol special effects.

Scissor Sisters – ‘Only The Horses’

Door naar 2012, het jaar waarin het vierde album Magic Hour verscheen. Hier klinken ze bijna als de Pet Shop Boys.

Scissor Sisters – ‘Baby Come Home’

Langzaam komt het einde in zicht voor de Scissor Sisters. ‘Baby Come Home’ is weer klassieke jarenzeventigpret, maar het werd geen hit. Alle vier de leden van de band zijn te zien als pinup-tatoeages in een deels geanimeerde video.

Scissor Sisters – ‘Let’s Have a Kiki’

Hoewel ook dit geen hit meer werd, is ‘Let’s Have a Kiki’ uitgegroeid tot een classic die nog regelmatig uit de speakers schalt.  Dat dit alweer elf jaar geleden is… Het was de laatste single van Midnight Hour en ja hoor: we kenden het dansje nog!

Die keer daarvoor: acht keer sexy met Ricky Martin

Als tiener brak Ricky Martin door met boyband Menudo en eenmaal 20 jaar ging hij solo. In de afgelopen 30 jaar heeft de Puerto Ricaanse zanger heel wat hete video’s gemaakt. We hebben er acht voor je geselecteerd, van het prille Spaanstalige begin tot zijn gloriejaren en zijn recentere werk.

Ricky Martin – ‘Fuego Contra Fuego’

Oké, dit is misschien niet Ricky Martins mooiste ballad, maar je moet ergens beginnen, toch? Dit was in 1991 zijn debuutsingle. Zie hier de 20-jarige Martin rondparaderen met zijn lange manen en zijn openvallende overhemd dat hij halverwege de video ergens in een beekje aan een tak hangt om een frisse duik te nemen. En op precies 4m00s laat hij even een spierbal zien.  

Ricky Martin – ‘Dime Que Me Quieres’

Deed Ricky in video nummer één nog denken aan Michael Hutchence van INXS, hier lijkt hij op U2’s Bono in de video van ‘With Or Without You’. Z’n haar in een strakke staart, een mouwloos leren jack, en klaar is Kees. In die tijd was Ricky nog veelvuldig te zien met vrouwspersonen die hem om de hals vlogen voor een woeste zoenpartij.

Ricky Martin – ‘Volveras’

Inmiddels is het 1997 en Ricky Martin beleefde twee jaar eerder zijn internationale doorbraak met ‘Maria (Un, Dos Trés)’. Van zijn album A Medio Vivir bracht hij maar liefst negen tracks uit op single. Dit is nummer zes, dat weliswaar geen hit werd maar wel heet was. De video althans. Deze keer geen duik in een beek, maar in een bad.

Ricky Martin – ‘She Bangs’

Nadat hij in 1998 opnieuw een wereldhit had gescoord met ‘La Copa de la Vida / The Cup of Life’, besloot hij een jaar later verder te gaan in het Engels. ‘Livin’ stond in meerdere landen een tijdlang op nummer één en had zeker een sexy video. Maar gek genoeg is de scène eruit geknipt waarin iemand kaarsvet in Ricky's navel laat lopen. In 2000 volgde ‘She Bangs’, waarin Ricky weer eens ouderwets gezellig uit de kleren ging. Vraagje: als Ricky dit nummer tegenwoordig live zingt, gaat het dan over ‘He Bangs’?

Ricky Martin – ‘Vida’

Na enkele tweetalige albums en uitstapjes richting hiphop en R&B kwam Ricky in 2014 terug met een supervrolijke meezinger en een aanstekelijke video waarin Ricky lang niet de enige is die er sexy bijloopt.

Ricky Martin & Maluma – ‘Vente Pa’ Ca’

Hier krijg je er twee voor de prijs van een, want Maluma doet ook mee. Uit 2016.

Ricky Martin – ‘Otra Noche en L.A.’

Nog een baddervideo, deze komt uit 2022.

Ricky Martin – ‘Ácido Sabor’

Dit jaar wordt Ricky 52 jaar en hij is still going strong. Tegenwoordig gaat hij z’n grijsgeworden torso te lijf met een trimmer, zoals te zien is in deze video van zeven maanden geleden. Let op het spannende leren tuigje waarin hij zich heeft gehesen om een soort matador-act op te voeren.

Die keer daarvoor: de leukste poezenvideo’s (of video’s met honden)

Altijd leuk om te zien: muziekvideo’s waarin poezen of honden een prominente rol spelen. De witte kat die op een beukende speaker ligt te slapen bijvoorbeeld, uit ‘Manon’ van De Jeugd Van Tegenwoordig. Of de trucs van de honden uit ‘White Knuckles’ van OK Go. En zo zijn er veel meer fantastische poezen- of hondenvideo’s te vinden.

De Jeugd Van Tegenwoordig – ‘Manon’

We beginnen in eigen land, want in 2015 verscheen misschien wel de allerleukste Jeugd Van Tegenwoordig-video ooit. Het is helemaal Kreatief met Kat wat de klok slaat. En het liedje is ook nog eens fantastisch: “Em, Aa, En-Oo-En, Oeh, Em, Aa, En-Oo-En… Manon!”

Vitalic – ‘Poney’

Wat gebeurt er als je close-ups van honden in slow-motion filmt? Dan zien ze eruit als uitgerekte wezens met lichaamsdelen die alle kanten op flapperen en bossen haar die een eigen leven lijken te leiden. Hartstikke mooi allemaal.

sELF – ‘Runaway’

Hoe krijg je een kat zover dat-ie een dansje doet? Gewoon ‘Runaway’ opzetten van sELF. Of met behulp van stop-motion filmtechnieken, dat kan ook.

OK Go – ‘White Knuckles’

De heren van OK Go staan bekend om hun spectaculaire video’s waarin ze de zwaartekracht tarten met hun acrobatische toeren. In ‘White Knuckles’ spelen honden de hoofdrol. Let op de spontane high-five op 2m30s.

Of Montreal – ‘Polyaneurism’

Honden die kunstwerken maken die ze vervolgens delen op Instagram, en daar zo rijk mee worden dat ze in een dikke mansion wonen. Daarover gaat de video van Of Montreal.

PUP – ‘Sleep In The Heat’

Finn Wolfhard ken je misschien van Stranger Things. In de video van PUP speelt hij de hoofdrol naast een zwerfhond die hij tegenkomt, meeneemt op tournee en vervolgens ziek wordt. Dan moet hij een dramatische beslissing nemen die geheid leidt tot tranen…

Best Coast – ‘Crazy For You’

De opnames van een tv-optreden van Best Coast lopen een beetje uit de hand. Niet zo gek, want de regisseur is een kat.

Swedish House Mafia – ‘Save The World’

Honden rekenen af met bad guys en redden de wereld.

Mayer Hawthorne – ‘Her Favourite Song’

Honden zijn net mensen. Ze spelen in een band, flirten erop los, zijn druk aan het werk in bijvoorbeeld een bar of ze ontspannen met een cocktail.

Weezer – ‘ Island In The Sun’

Oké, honden en katten spelen slechts een bijrol in deze video vol wilde beesten, maar dat maakt ze er niet minder cute op tussen de beren, leeuwen en apen.

Nobody Beats The Drum – ‘Natural Thing’

Een laserpen. Meer heb je niet nodig om een handvol katten, wat honden en een fret op gang te helpen.

Fatboy Slim – ‘The Joker’

Kittens in pakjes die drugs kopen. Die naar een café gaan voor een potje pool. Die in een treintje langs een paar babyeendjes rijden. Het kan allemaal niet op in deze video.

Orbital – ‘Wonky’

Dit ziet er eng uit: een Siamese kat die rapt en acteur Mathew Horne helemaal gekmaakt.

Die keer daarvoor: acht échte Diva House Classics

Prominente soulstemmen, pianoriedels tot in de hemel en breakdowns die complete dansvloeren tot een halt riepen: dat is Diva House. Het genre kwam begin jaren negentig op in de gayclubs, piekte richting het millennium en is eigenlijk nooit meer verdwenen. Hier acht echte Diva House Classics.

Lees meer

video-archief

Ga voor het volledige archief van alle afleveringen van Vet Lekkere en Lekker Foute Muziek naar het Muziekoverzicht.

Powered by Labrador CMS