Lady Gaga krijgt rol in nieuwe Joker-film

Leestijd: < 1 min

In 2019 joeg Joaquin Phoenix iedereen de stuipen op het lijf met zijn doodenge vertolking van DC-slechterik The Joker. Er is nu een vervolg aangekondigd waarin ook Lady Gaga te zien zal zijn. De zangeres en actrice deelde een video met de tekst ‘Joker: Folie à Deux’, waarmee ze de suggestie wekt dat haar personage net zo evil is.

In 2019 verscheen de film Joker, waarin de herkomst en het achtergrondverhaal van de slechterik uit het DC Comics-universum werd verteld. Joacquin Phoenix zette de titelheld (of eigenlijk: titelschurk) neer als een persoon die zowel tragisch als doodeng was. Het was eerder een emotioneel drama dan een actiefilm, die ondanks de best zware inhoud een daverend succes werd.

Harley Quinn

Niet gek dus, dat Warner Bros nu met een vervolg komt. Regisseur Todd Phillips, scenarioschrijver Scott Silver en Joacquin Phoenix zijn alle drie weer betrokken bij de film, waarvan de naam nog niet is bekendgemaakt.

Al in juni onthulde The Hollywood Reporter dat Lady Gaga in gesprek was met de makers over een rol in de nieuwe film. Ze zou op het oog zijn voor The Jokers partners in crime, Harley Quinn. Ook maakte het filmmagazine bekend dat de nieuwe Joker-film een musical zou zijn.

Nog even geduld aub

Lady Gaga hield haar kaken stijf op elkaar, maar op 4 augustus plaatste ze een video op Instagram waarin twee silhouetten dansen op Tony Bennetts ‘Cheek to Cheek’, dat zij in 2014 coverde. De tekst die ze onder de video schreef: “Joker: Folie à Deux’. Of dat de naam is van de film en of Gaga daadwerkelijk in de huid kruipt van Harley Quinn? Dat stond er helaas niet bij.

Het duurt nog even voordat de film in de bioscopen verschijnt. Een eerste datum die is bekendgemaakt, is 4 oktober 2024.

Bron: Gay Times

Powered by Labrador CMS