Kylie Minogue blikt terug op iconische (en koddige) looks

“Die hotpants kostten 50 cent!”

Leestijd: < 1 min

“Ik krijg bijna een hartaanval!” Kylie Minogue becommentarieert zeventien verschillende looks vanaf het begin van haar carrière tot nu. “Deze jurk had Cher aan kunnen trekken tijdens zo’n spektakelshow uit de jaren zeventig.”

Ter promotie van haar nieuwe Disco-album is Kylie Minogue neergestreken op de burelen van de Amerikaanse Vogue. Voor haar ligt een groot formaat fotoboek, met op elke pagina een nieuwe verrassing. In het fotoalbum staan kiekjes vanaf het begin van haar muzikale carrière tot nu.

Kortpittig vinex-kapsel
Het begint met een fotoshoot tijdens de opnames van de video voor ‘The Locomotion’ in Los Angeles. “Wat was ik hier nog jong, ik wist nog niets.” Even later poseert ze naast Michael Hutchence in een minijurk en met een pagekopje dat met de kennis van nu een ‘kortpittig vinex-kapsel’ zou worden genoemd. “Dankzij Michael durfde ik van alles te proberen, maar ik had m’n haar niet écht kort geknipt. Het was een pruik.”

Daarna gaat ze los met allerlei designer looks. “Kijk, hier ontdekte ik de lip-liner, er ging een nieuwe wereld voor me open”, grapt Kylie. Ze vertelt dat ze zich voor de video van ‘Confide in Me’ liet inspireren door pop art. “Maar waarom vertelt niemand dat je latex kleding bijna niet meer uit krijgt?”

Achter kogelvrij glas
Bij ‘Spinning Around’ vertelt Kylie over de iconische glimmende hotpants die tegenwoordig liggen tentoongesteld in een museum. “Die kostten toen 50 pence en nu liggen ze achter kogelvrij glas!”

Bij de volgende look krijgt Kylie bijna een hartaanval. “Dit was bij het MTV Awards Gala, ik droeg een jurk die je niet zo mag noemen: hij had geen rug en geen lengte, en was iets dat Cher had kunnen dragen in een tv-spektakelshow in de seventies.”

Hooded catsuit
Verder verklapt Kylie nog dat het witte gewaad uit de video van ‘Can’t Get You Out of My Head’ helemaal geen jurk is, maar een ‘hooded catsuit’. De video zelf was geïnspireerd door Grace Jones, vanwege de minimalistische, futuristische bewegingen van de dansers. Een truc die ze verder verfijnde in de video voor ‘Slow’: “Daar lag ik alleen maar en we bewogen alleen een beetje onze armen. Het was nieuw, maar dansen kun je het niet noemen.”

De video eindigt met een traan. Kylie blikt terug op haar monumentale optreden tijdens het Glastonbury Festival in 2019, waar ze stond geprogrammeerd als headliner. Ze vertelt dat het al in 2005 de bedoeling was dat ze daar zou optreden, maar toen werd kanker bij haar vastgesteld.

Een traan, maar veel gelach
Al met al is het een heerlijke terugblik op de carrière van iemand die ups en downs heeft meegemaakt en nu met een traan en veel gelach terugblikt. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS