KRO-NCRV viert Pride met speciale uitzending van BinnensteBuiten

Leestijd: < 1 min

Peter en Pascal hebben hun Bredase bovenwoning veranderd in een roze paleis. Boer Jeff wil naar Roemenië emigreren, waar zijn geliefde Mangalitza-varkens vandaan komen. Maar is dat wel verstandig? Het is niet bepaald een gay-vriendelijk land. Dit en meer is te zien in de speciale Pride-aflevering van BinnensteBuiten van KRO-NCRV.

BinnensteBuiten, het duurzame lifestyle programma van KRO-NCRV, viert de Pride mee met een speciale thema-uitzending. De BinnensteBuiten Pride aflevering is op vrijdag 5 augustus om 19.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Roze paleisje

We gaan op bezoek in de Bredase bovenwoning van Peter en Pascal, waar de kleur roze de boventoon voert. Het begon met een muur, maar langzaam is het omgetoverd tot een roze paleisje. In hun vrije tijd zijn ze dragqueens en ze vertellen wat de Pride voor hen betekent.

Liefde is voor iedereen

Kunsthistoricus Geert Pruiksma stipt in de rubriek 'Buitenkunst' een bijzondere brug aan langs de grachten in Amsterdam, waar zaterdag 6 augustus ook KRO-NCRV's Prideboot met de naam ‘Liefde is voor iedereen’ langsvaart. De brug is vernoemd naar Nico Engelschman, oprichter van het COC en voorvechter van homorechten. Ook bezoekt Geert het allereerste homomonument ter wereld, waar hij het verhaal achter dit bijzondere gedenkteken vertelt. Intussen wijzend naar de Westerkerk, die ook dit jaar weer door KRO-NCRV zal worden verlicht in de regenboogkleuren. 

Pride poké bowl

Chef-kok Sharon de Miranda maakt ter gelegenheid een kleurrijke Pride Poké bowl, gemaakt van knolselderij, chioggiabieten, jasmijnrijst gekleurd met gedroogde bietenschillen, groene komkommerslierten, gele mais én gebakken hazelnoten. Ze serveert er een feestelijke roze mocktail bij met alcoholvrije gin met frambozen.  

Overal jezelf kunnen zijn

Boer Jeff is dol op zijn Mangalitza varkens. Ze zijn lief, slim, kunnen heel goed buiten leven en ze leveren bijzonder goed vlees. Hij woont in een Brabants dorpje waar hij prima zichzelf kan zijn maar gaat ook graag naar Amsterdam, zeker tijdens de Pride week. Toch speelt hij met de gedachte om naar Roemenië te emigreren, omdat daar zijn geliefde Mangalitza's vandaan komen. Niet bepaald een gay-vriendelijk land, maar Jeff denkt dat hij zich daar wel gaat redden.

BinnensteBuiten Pride aflevering, vrijdag 5 augustus om 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Kijk voor meer informatie omtrent ‘liefde is voor iedereen’ en alle bijhorende activiteiten op kro-ncrv.nl/liefde-is-voor-iedereen.

Powered by Labrador CMS