Koolhoven Presenteert: Binary

Koolhoven presenteert: een innerlijke demon speelt eigen rechter in horrorfilm Binary

Bekijk hier de trailer van deze Nederlandse horrorfilm

Leestijd: 2 min

Nisha is een Pakistaanse trans vrouw die naar Nederland is gekomen om haar transitie te voltooien. Er is een innerlijke demoon die haar overal achtervolgt en die behoorlijk echt blijkt te zijn. Daarover gaat de film Binary, bloedstolllende body horror die is gemaakt door David-Jan Bronsgeest. Zaterdag 24 februari te zien op tv!

In de reeks Koolhoven presenteert sleuren zes jonge filmmakers de kijker mee in hun meest angstaanjagende fantasieën. Ieder van hen maakte een genrefilm, van gewelddadige thriller tot dystopische fantasy en van rampenfilm tot folkloristische horror. Mijlenver van alle Hollywood-clichés zet een nieuwe generatie filmmakers de Nederlandse genrefilm op de kaart. Iedere film wordt op geheel eigen wijze door Martin Koolhoven ingeleid. Op 24 februari: Binary, bloedstollende body horror van David-Jan Bronsgeest.

duistere plekken 

Binary draait om Nisha, een Pakistaanse trans vrouw die naar Nederland is gekomen om haar transitie te voltooien. Ze verdient haar geld met performances op duistere plekken, en heeft intussen veel aan haar hoofd: ouders die ze financieel moet ondersteunen, haar broer die constant belt omdat hij zich zorgen maakt over haar veiligheid, eindjes die aan elkaar geknoopt moeten worden. 

En dan is er nog een innerlijke demon die haar overal achtervolgt. Tot en met een vrijgezellenfeest in een leegstaand clubhuis aan toe, waar blijkt dat demonen - behalve angstaanjagend - behoorlijk echt kunnen zijn. 

eng maar met attitude

David-Jan Bronsgeest: "Onze body horror-visie komt eindelijk tot leven in Binary, waarin een trans vrouw wordt opgejaagd door innerlijke demonen. Hoofdrolspeelster Inaya, die voor het eerst in een film speelt, tilt het verhaal naar een hoger niveau. We wilden een 'thrill ride' afleveren die zowel eng is als attitude heeft. Zonder de vrijheid die Martin ons heeft gegeven om te maken wat wij wilden, was dat nooit gelukt. Ik hoop dat we hiermee de deur verder openen voor genre-makers, om te laten zien wat we kunnen en om met onze originaliteit Nederland op de kaart te zetten."

Martin Koolhoven: "David-Jan is een groot visueel talent. Ik ken hem al een paar jaar als iemand boordevol goede ideeën, veelal met een scherp randje. De wijze waarop hij spanning op weet te roepen via spannende cameravoering en het sterk gebruik van kleuren smaakt naar meer. Samen met zijn producer, schrijver en partner in crime Tim Koomen is hij de eigenaar van productiebedrijf Bloodrave. Ik hoop daar nog veel van te horen."

cast

Binary en de overige films van Koolhoven presenteert gingen in première op IFFR 2024. De regie is van David-Jan Bronsgeest, het scenario geschreven door Tim Koomen. De cast bestaat uit Inaya, Charlie-Chan Dagelet, Yannick Jozefzoon, Bram Klappe, Matthias van de Vijver en Hugo Koolschijn. 

Binary is te zien op zaterdag 24 februari om 22.00 uur bij de VPRO op NPO 3 en NPO Start. Kijk voor meer informatie op de website van de VPRO: Koolhoven Presenteert.

Powered by Labrador CMS