Kom naar het Queer Factory Feest in Maastricht

Zet in je agenda: zaterdag 8 april

Leestijd: < 1 min

Zet in je agenda: zaterdag 8 april, Queer Factory, Muziekgieterij, Maatricht. Want op die dag vindt de tweede editie plaats van dit lhbtq-feest dat bedoeld is om iedereen binnen de queer gemeenschap met elkaar te verbinden. Dit staat er op het programma.

Zaterdag 8 april vindt de tweede editie van Queer Factory plaats in de Muziekgieterij in Maastricht. Het team achter Queer Factory wijst op een bijzondere editie die in het teken staat van de Euregio en het ontstaan van de queer cultuur.

Euregio

Maastricht staat bekend als centrale plek binnen de Euregio. Queer Factory wil daarom deze doelgroep aanspreken om de Euregionale queer gemeenschap te verbinden.

“We willen onze connecties zo veel mogelijk samen laten komen. Er is namelijk een warm welkom voor iedereen binnen de Queer gemeenschap, met name uit de Euregio. Daarom hebben we contact opgenomen met andere belangenorganisaties uit het grensgebied. Het is niet alleen mooi, maar ook praktisch voor onze bezoekers dat Maastricht in het centrum ligt van deze grote internationale steden”, vertelt Jaison Senne Blok, voorzitter van COC Limburg.

Pink Area en Rave Bunker

Er zijn twee verschillende ruimtes met muziek, de pink area met Gay Pop Hits en voor liefhebbers van techno is er een Rave Bunker. Vorige editie is er geëxperimenteerd met de muziekstijlen, daaruit is lering getrokken want dit jaar zijn er dj's gevonden die de meest geliefde muziekstijlen kunnen draaien.

In het begin van de avond is er een Vogue performance door mensen uit de Nederlandse Ballroom scene. Uniek hier in het zuiden van het land, want de Ballroom scene is niet groot in deze regio.

Vogue: zelfverzekerd en elegant

“We zagen een kans om de Ballroom scene een podium te geven voor een Vogue performance. De dansstijl Vogue is zelfverzekerd, vrouwelijk, elegant en het laat zien dat zowel mannelijke als vrouwelijke uitingen hand in hand gaan”, zegt Badar Halim, coördinator van Queer Factory.

“Het is vaak nog onbekend dat veel uitingen in de mainstream cultuur voortkomen uit de Ballroom scene. We zijn daarom enorm trots dat onze bezoekers Ballroom kunnen ervaren tijdens Queer Factory. Het is een ode aan de strijd die de queer gemeenschap moet voeren om jezelf te kunnen zijn in onze maatschappij. En dat is iets wat gevierd moet worden.”

Tickets en informatie

Kaartverkoop is gestart. Early Birds zijn uitverkocht.
Tickets zijn online verkrijgbaar via: www.coclimburg.nl/tickets

Meer informatie over Queer Factory is te vinden op www.QueerFactory.eu, of op het Facebook- en Instagram-account.

Powered by Labrador CMS