Kom naar het COC Songfestival in Leeuwarden (of doe zelf mee)

Kaartverkoop COC Songfestival 2023 gestart

Leestijd: < 1 min

De Eurovisie-karavaan strijkt pas in mei 2024 neer in het Zweedse Malmö en de regionale omroepen proberen het dit jaar voor het eerst met een Regiosongfestival in Utrecht. Maar de 27e editie van het COC Songfestival maakt van Leeuwarden al op 16 december een echte Songfestival-hoofdstad. En jij kan gewoon in de zaal zitten.

Poppodium Neushoorn is de locatie waar deelnemers uit het hele land hun lied ten gehore zullen brengen voor zowel een vak- als publieksjury. Deelnemers kunnen zich overigens nog steeds aanmelden (tot 1 november).

Andere puntentelling

Nieuw dit jaar is dat de puntentelling anders en nog spannender zal worden dan in de afgelopen jaren. Hoe dat zal gaan blijft nog even een verrassing. Dat geldt ook voor de juryleden en de presentatie. COC Friesland zal dat de komende weken allemaal bekend gaan maken via de social mediakanalen van COC Friesland en via de COC Songfestivalkanalen.

COC Friesland organiseert het festival, ondanks het feit dat Stichting Roze50+ het COC songfestival in 2022 won. In goed overleg is besloten dat Friesland, dat tweede werd, de organisatie overnam.

Geschiedenis

Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival

Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboogliedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

Aanmelden en kaartverkoop

Deelnemers kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie is te vinden op de website www.cocsongfestival.nl, pagina Deelname. Kaarten kosten € 19,50 en zijn vanaf nu te koop via de website van Poppodium Neushoorn.

De kortingscode voor COC Leden is: COCSFFRL. (Let op: op 16 december kom je dan alleen binnen op vertoon van een geldige COC lidmaatschapskaart.)

Powered by Labrador CMS