Kom naar het allereerste Queer Arts Festival in Amsterdam

17 t/m 20 juli in de OBA Oosterdok

Leestijd: 2 min

In aanloop naar Pride vindt voor de eerste keer het Queer Arts Festival Amsterdam plaats. Het festival bestaat uit drie theaterproducties die elk op hun eigen wijze verhalen vertellen over de queergemeenschap. Bekijk hier het volledige programma.

 Met diverse theaterproducties worden vanuit verschillende perspectieven verhalen van de queer community verteld. Het Queer Arts Festival Amsterdam is een initiatief van Stichting Queer Arts Festival Amsterdam in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het festival vindt plaats tussen 17 juli en 20 juli 2024.

diversiteit aan talenten 

Het Queer Arts Festival Amsterdam viert de diversiteit aan talenten, stemmen en verhalen van artiesten, kunstenaars en hun publiek. De performers maken met verschillende kunstvormen en cultuuruitingen actuele en relevante maatschappelijke thema’s zoals genderidentiteit en -diversiteit bespreekbaar. Als cultureel podium draagt het festival bij aan de zichtbaarheid van de lhbtiq+ gemeenschap bij het publiek.

Het festival bestaat uit drie theaterproducties die te zien zullen zijn in het OBA Theater:

 naar paramaribo

Woensdag 17 en donderdag 18 juli 2024, van 20:00 tot 21:30 OBA Oosterdok - OBA Theater
Kosten: € 15.00 | € 7.50 met OBA-pas

Naar Paramaribo

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Van een land waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen.

Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, Trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk?

Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie, waarin tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. 

het is niet nieuw 

Vrijdag 19 juli 2024, van 20:00 tot 21:30, OBA Oosterdok - OBA Theater
Kosten: € 15.00 | € 7.50 met OBA-pas

Het is niet nieuw

‘Het is niet nieuw’ is een poëtische geschiedenisles over de queer geschiedenis van Afrika. Afrika heeft een rijke, maar verborgen queer geschiedenis. Door middel van spoken word, storytelling en multimedia neemt Geoffrey van der Ven het publiek mee in de verborgen geschiedenis van de queer community, Afrikaanse tradities en de heldenverhalen die niet nieuw zijn, maar te lang ongehoord.

de duivels van da vinci 

Zaterdag 20 juli 2024, van 20:00 tot 21:30 - OBA Oosterdok - OBA Theater
Kosten: € 15.00 | € 7.50 met OBA-pas 

De Duivels van Da Vinci

Aan het begin van de 16e eeuw schilderde Leonardo Da Vinci het bekendste schilderij ter wereld: de Mona Lisa. En terwijl er tot op de dag van vandaag nog steeds gesproken wordt over wie dit mysterieuze figuur nou werkelijk is, verschuilt er achter haar glimlach een veel belangrijker verhaal: dat van de queer liefde. De voorstelling van muziektheatercollectief Friends of Dorothy neemt het publiek mee in de mysteries van Leonardo’s leven en biedt een nieuw perspectief op het leven van Leonardo Da Vinci.

Powered by Labrador CMS