Kom naar deze avond over mannelijkheid: Van barbaar tot barbier

Leestijd: < 1 min

De Amsterdamse Balie heeft op 16 juni een programma op de agenda staan met de titel Van barbaar tot barbier: een avond over mannelijkheid. Een lichaamsaccessoire dat altijd meebeweegt met ideeën over mannelijkheid is de baard. Bekijk hier het complete programma en wie de sprekers zijn.

We leven in een tijd waarin veel mensen uit de beklemmende hokjes van man en vrouw breken. Tegelijkertijd zijn de patriarchale Jordan Peterson en Andrew Tate razend populair. Ook ligt er nog steeds een hoge druk op mannen om te voldoen aan beklemmende schoonheidsidealen.

Lichaamsaccessoire

Een lichaamsaccessoire dat altijd meebeweegt met ideeën over mannelijkheid is de baard. Wat vertelt de baard ons over hoe we ons verhouden tot mannelijkheid?

Gideon Querido van Frank interviewde mannen (cis, trans, non-binair; queer en hetero) aan de hand van hun baard over hoe zij zich verhouden tot hun lichaam, seksualiteit en hoe zij in verbinding staan met anderen.

Opgroeien, schaamte en zelfexpressie

Dit resulteerde in kwetsbare gesprekken over opgroeien, schaamte en zelfexpressie. Op 16 juni luisteren we naar coming-of-ageverhalen en gaan we in gesprek over mannelijkheid in al haar vormen.

Andere sprekers die aan het woord komen zijn schrijver Maurits de Bruin, docent Wesley Freida en hairstylist Topher Gross.

Van barbaar tot barbier: een avond over mannelijkheid

De Balie, Amsterdam
Vrijdag 16 juni / 20:00 uur / Grote Zaal
Kijk voor meer informatie op DeBalie.nl.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS