Kom kijken en luisteren in de menselijke boekenkast

The Human Library opent haar deuren tijdens Pride Amsterdam

Leestijd: < 1 min

Ontdek diversiteit in The Human Library, waar tijdens Pride Amsterdam een selectie is te vinden van ‘Levende Boeken’. Oftewel: mensen die vertellen over inclusiviteit, geloof, etnische afkomst en nog veel meer. Zo voer je gesprekken met mensen die je normaal gesproken niet zou hebben gehad. The Human Library is gratis toegankelijk. 

Levende boeken

In de week van Pride Amsterdam opent organisatie The Human Library hun ‘menselijke boekenkast’ in Café Amstel Hoeck in Amsterdam. Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 augustus kun je niet alleen de selectie van de ‘Levende Boeken’ ontdekken maar ook gesprekken aangaan over vooroordelen, inclusiviteit, diversiteit en nog veel meer.

Human Library
Human Library

Ontdek diversiteit

Diversiteit ontdek je in de Human Library, waar ze mensen publiceren als ‘Open Boeken’ en gesprekken aanbieden waar je normaal geen toegang tot hebt. Elk menselijk boek van de boekenplank van The Human Library vertegenwoordigt een groep in onze samenleving die vaak te maken krijgt met vooroordelen, stigmatisering of discriminatie vanwege hun levensstijl, seksualiteit, diagnose, geloof, handicap, sociale status, etnische afkomst enzovoort. 

Human Library
Human Library

Veilige ruimte voor dialoog

The Human Library creëert een veilige ruimte voor dialoog, waarbij menselijke boekers en hun lezers allerlei onderwerpen openlijk zullen bespreken. Het is een plek waar moeilijke vragen worden verwacht, gewaardeerd en beantwoord. Alle menselijke boeken zijn vrijwilligers met persoonlijke ervaring over hun onderwerp. The Human Library is een leerplatform zonder winstoogmerk dat sinds zijn oprichting in 2000 stereotypen en vooroordelen uitdaagt door middel van dialoog. 

Wanneer:
Woensdag 3 Augustus, van 12:00 -17:00
Donderdag 4 Augustus, van 12:00 -17:00
Vrijdag 5 Augustus, van 12:00 -17:00

Waar:
Café Amstel Hoeck
Amstel 1, 1011 PN
Amsterdam

Informatie:
Het evenement is op basis van vrije inloop te bezoeken. Meer informatie is te vinden via: Humanlibrary.org. Hou de Facebook-pagina in de gaten voor updates.

Human Library
Human Library
Powered by Labrador CMS