CYBEX Anoris T2 i-Size

Kinderairbag

Kunnen kids óók voorwaarts in de auto zitten

CYBEX Anoris T2 i-Size.

In 2021 bracht specialist voor kindermobiliteit CYBEX de eerste kinderautostoel met een geïntegreerde airbag voor het hele kinderlichaampje op de markt. De ADAC, zeg maar de ANWB van Duitsland, was enthousiast beoordeelde de stoel als ‘zeer goed’. Nu is er een nóg betere stoel: de Anoris T2 i-Size.

CYBEX Anoris T2 i-Size.
CYBEX Anoris T2 i-Size.

Net als zijn voorganger, zorgt de Anoris T2 i-Size voor uitgebreide veiligheid voor kinderen tijdens hun reis. “Airbags beschermen volwassenen al tientallen jaren in voertuigen. Ze zijn onmisbare veiligheidsvoorzieningen geworden – het is vrijwel onmogelijk om een auto te kopen zonder airbag er in”, benadrukt Martin Pos, oprichter van CYBEX. “Voor ons was logisch om een airbag voor het hele lichaam te ontwikkelen die maximale veiligheid biedt aan kinderen in de auto.”

CYBEX Anoris T2 i-Size
CYBEX Anoris T2 i-Size.

Dit is belangrijk omdat studies aantonen dat ongeveer 80% van de ouders hun kinderen voorwaarts gericht in de auto zetten – zelfs wanneer ze jonger zijn dan twee jaar. De veiligheid van het kind neemt hierdoor met ongeveer 50% af. De airbagtechnologie in de Anoris T2 i-Size biedt meer veiligheid in het geval van een frontale botsing dan conventionele kinderautostoelen die voorwaarts gericht en voorzien zijn van een 5-puntsgordelsysteem. De airbag blaast binnen milliseconden op tot een C-vorm wat ook optimale bescherming biedt voor het hoofd en de nek. De krachten worden over het hele lichaam verdeeld daardoor blijft het kindje stevig op zijn plaats.
cybex-online.com

Powered by Labrador CMS