Kijktip: Papa & Daddy, de eerste Aziatische tv-serie over een vaderstel

Bekijk hier de trailer van deze sitcom

Leestijd: < 1 min

Papa & Daddy is de naam van een zesdelige komische serie over de verwikkelingen van Damian en Jerry, die met hulp van een draagmoeder vader worden. Bekijk hier de trailer van de serie, die te zien is op het online platform GagaOOLala.

In Papa & Daddy zijn de Maleisisch-Chinese acteur en zanger Melvin Sia en de Taiwanese acteur Mike Lin te zien als Damian en Jerry. Damian is onlangs gescheiden en opent eindelijk het restaurant van zijn dromen, Verso. Daar ontmoet hij de youtuber Jerry, wiens familie nog niet weet dat hij gay is. De twee krijgen een relatie en al snel worden ze ouders, met hulp van een draagmoeder.

Azië loopt achter

Melvin Sia zei over zijn rol: “Ik voel me vereerd dat ik de rol van Damian mocht spelen en ik hoop dat ik zijn personage recht heb gedaan. Terwijl een groot deel van de wereld de lhbtq-gemeenschap steeds meer omarmt, loopt Azië daar nog bij achter. Er zijn nauwelijks lhbtq-gerelateerde onderwerpen te zien op het toneel of de mainstream tv. Daarom ben ik blij dat we met Papa & Daddy via GagaOOlala een groter publiek bereiken.”

Eigen leven

Papa & Daddy is geïnspireerd op het leven van de CEO van GagaOOLala, Jay Lin, die zelf vader is en gay. Hij vertelt: “Ik kreeg vaak vragen over kinderen die opgroeien in lhbtq-gezinnen, en of dat wel goed is voor hun welbevinden. Met Papa & Daddy wil ik er persoonlijk voor zorgen dat dat vooroordeel wordt weggenomen en dat ook andere lhbtq’s de overweging maken om een gezin te starten.

GagaOOLala is ook in Nederland te streamen, hier vind je de afleveringen van Papa & Daddy. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS