Kijktip: Naked. Loud. Proud. Over de ‘draglesque scene’ in Warschau, Polen

Leestijd: < 1 min

In de hoofdstad van Polen is een actieve underground scene waarin dragqueens burlesque optredens verzorgen. Er is nu een vijfdelige docureeks te zien, waarin de hoofdpersonen Kim Lee, Betty Q en Gasiu een intieme inkijk geven in deze voor velen verborgen wereld. Bekijk hier de trailer van Naked. Loud. Proud.

Regelmatig ontdekken we verborgen parels op de verschillende streamingplatforms. Zo zendt HBO Max de serie Nago. Glosno. Dumnie. uit, in het Engels vertaald als Naked. Loud. Proud. Het is een docmentaireserie over een groep Poolse dragqueens en burlesque artiesten, die meer laten zien dan alleen optredens.

Vrijheid heeft een prijs...

Kim Lee, Betty Q, Twoja Stara, Pin Up Candy, Red Juliette, Kali Katharsis, Gąsiu, Bunny de Lish en Hieemeras zijn individualisten die voor hun mening uitkomen. Wat ze gemeen hebben is de passie voor het podium en de behoefte om hun verhalen met hun lichaam uit te drukken.

De personages die ze creëren zijn het product van de lange zoektocht waarin zelfontdekking centraal staat. Ze vormen het bewijs dat iemands grootste complex kan worden omgezet in iemands grootste talent. De gemeenschap die zij vormen stelt hen in staat te zijn wie zij willen zijn. Helaas heeft deze vrijheid een prijs…

Bekijk de trailer

De serie is geregisseerd en geschreven door het creatieve duo Dellfina Dellert en Agnieszka Mazanek. Ze hopen dat deze docuserie de belangrijkste stem wordt voor de lhbtiq+-gemeenschap van Polen.

Vijf afleveringen van Naked. Loud. Proud. zijn nu te zien op HBO Max. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS